Greitai, skaniai, paprastai, o atrodo tikrai neprastai 😊
Norėjome mėsainių, bet neturėjome bandelių – tai teko improvizuoti!
Maltos mėsos rutuliukus su sūriu iškepiau orkaitėje. Ant iškeptos mėsos, kaip priklauso mėsainiams, uždėjau salotų, marinuotų agurkėlių ir pomidoriukų. O prie mėsainių – iškepiau fri bulvyčių 🍟
Mėsainiai – nemėsainiai, burgeriai – neburgeriai, bet labai panašūs 😉
Reikės:
500g maltos mėsos
4 v/š džiūvėsėlių
60g svogūno
1 a/š garstyčių
1 a/š kečupo
2 v/š majonezo
1 kiaušinio
100g fermentinio sūrio
Salotų
Marinuotų agurkėlių
Vyšninių pomidoriukų
10 mėsainių 😉
Kaip gaminti:
Į dubenį burokine tarka sutarkuoju 60g svogūną.
Dedu 500g maltos mėsos (tinka kiauliena, vištiena ir …) ir 4 šaukštus džiūvėsėlių, šaukštelį garstyčių, šaukštelį kečupo, 2 šaukštus majonezo, įmušu kiaušinį – viską gerai sumaišau – dedu į šaldytuvą ~30min.
100g sūrio supjaustau į 10 gabalėlių.
Iš mėsos formuoju 10 rutuliukų su sūriu viduje. (Iš mėsos gabalėlio išploju blynelį į vidurį dedu gabalėlį sūrio ir suformuoju rutuliuką).
Mėsos rutuliukus sudedu į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
Kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~ 30min (viršus apačia be vėjelio).
Ant iškeptų mėsos rutuliukų dedu salotų, marinuotų agurkėlių, pomidoriukų – perveriu mediniu pagaliuku.
Skanaus!!!