Gaminimo laikas: 20 minučių
Greitai pagaminami – greitai suvalgomi naminiai mėsainiai 😉…
Jei netikite, pasigaminkite ir patys pamatysit, kad naminiai mėsainiai daug skaniau, sočiau už pirktinius! O pagaminti visai paprasta ir nesudėtinga.
Reikės:
4 mėsainių bandelių
500g maltos mėsos
Druskos
Pipirų
Raudonėlio
Paprikos miltelių
4 riekelių sūrio
2 skiltelių česnako
Nedidelio marinuoto agurkėlio
4 šaukštelių majonezo
2 šaukštelių kečupo
Salotų
Mėlynojo svogūno
Pomidoro
Medinių iešmelių (nebūtinai)
Pagaminau 4 mėsainius
Kaip gaminti:
Pirmiausia pasiruošiu padažą:
Į dubenėlį įspaudžiu 2 nedideles skilteles česnako.
Smulkiai supjaustau nedidelį marinuotą agurkėlį ir verčiu jį prie česnako.
Į dubenėlį su česnaku ir agurkėliu dedu 4 šaukštelius majonezo, 2 šaukštelius kečupo.
Viską gerai sumaišau – padažas paruoštas!
500g maltos mėsos (naudojau vištieną, bet tinka ir kitokia malta mėsa😉) verčiu į dubenį.
Beriu druskos, pipirų, 0,5 šaukštelio raudonėlio ir 0,5 šaukštelio paprikos miltelių.
Mėsą gerai sumaišau su prieskoniais – mėsa paruošta.
Iš mėsos suformuoju 4 plonesnius vienodo dydžio maltinukus.
Į įkaitintą sausą keptuvę dedu paruoštus mėsos maltinius.
Kepu ~5min ant vidutinės ugnies.
Tuomet apverčiu.
Uždedu ant kiekvienos mėsos kepsnelio po riekelę sūrio.
Uždengiu dangtį ir kepu dar ~3min ant vidutinės ugnies.
Kol mėsa kepa, kitoje sausoje keptuvėje pašildysiu bandeles.
Į sausą įkaitintą keptuvę dedu bandeles (įpjauta bandelės pusė žemyn) ir pašildau – paskrudinu ant nedidelės ugnies ~1-2min, kol sušils ir šiek tiek paskrus.
Ant abiejų šiltos bandelės pusių dedu po 1,5 šaukštelio pasiruošto padažo.
Salotomis užkloju vieną bandelės pusę.
Ant salotų keliauja keptas mėsos maltinis su sūriu.
Tuomet riekelė mėlynojo svogūno ir riekelė pomidoro.
Pomidorą uždengiu laisva bandelės pusele (kuri taip pat turi būti sutepta padažu).
Mėsainį sutvirtinau mediniu pagaliuku, bet tai visai nebūtina 😊…
Na, ką – metas ragauti – kol dar vaikai visko nesuvalgė 😀…
Labai gardu… mėsa sultinga, puikiai dera su daržovėmis ir apskrudusia bandele, o tas padažasssss…mmmm… būtinai paragaukite!!!
Skanaus.