Mėsainiai su cukinija

Gaminimo laikas: 20 minučių

Ar gaminote cukinijų mėsainius?

Aš gaminu labai dažnai😊, nes labai gardu…

Sultingi, mėsingi… o bandelių visai netrūksta!!!

Kol dar cukinijų sezonas pačiame įkarštyje – būtinai pabandykite…

Ingredientai

Reikės:

4 mėsainiams :

~500g maltos mėsos

Druskos

Pipirų

Šiek tiek raudonėlio

0,5 šaukštelio paprikos

4 riekelių fermentinio sūrio

8 riekelių cukinijos

Šiek tiek aliejaus (cukinijai apkepti)

Druskos

Padažui:

2 šaukštelių majonezo

1 šaukštelio kečupo

Šiek tiek salotų

4 riekelių pomidoro

4 riekelių mėlynojo svogūno

4 medinių pagaliukų

Kaip gaminti:

500g maltos mėsos verčiu į dubenį (naudojau kiaulieną + jautiena, bet puikiai tinka ir vištiena ar kalakutiena)

Ant mėsos beriu šiek tiek druskos, pipirų, raudonėlio, 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių.

Viską gerai sumaišau, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų mėsoje.

Formuoju 4 plonesnius kepsnelius.

Kepsnelius kepsiu įkaitintoje, sausoje keptuvėje.

Kepu ~5min vieną pusę – ant vidutinės ugnies.

Tuomet mėsos kepsnius apverčiu.

Ant kiekvieno kepsnelio dedu po riekelę fermentinio sūrio.

Uždengiu keptuvės dangtį ir kepu dar ~3min ant vidutinės ugnies😉.

Kitoje keptuvėje apkepsiu cukinijų riekeles.

Atpjaunu 8 cukinijų riekeles maždaug 1,5-2cm pločio.

Įkaitintą keptuvę patepu šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Dedu cukinijų riekeles į keptuvę ir kepu ~3-5min ant vidutinės ugnies.

Po to apverčiu, kepu ~3min kitą pusę.

Bebaigiant kepti apibarstau cukinijų riekeles druska.

Paruošiu padažiuką:

Į dubenėlį dedu 2 šaukštelius majonezo ir šaukštelį kečiupo.

Sumaišau – padažas paruoštas!

Apkepusias cukinijų riekeles dedu ant lentelės.

Aptepu visas riekeles pasiruoštu padažu.

Ant 4 riekelių dedu po kelis salotų lapelius ir pomidoro riekeles.

Ant pomidorų riekelių dedu mėsos kepsnelius su sūriu😊.

Tuomet atriekiu 4 mėlynojo svogūno riekeles ir uždedu jas ant sūrio.

Surinktus 4 “bokštus” uždengiu likusiomis cukinijų riekelėmis su padažu.

Cukinijų mėsainį sutvirtinu didesniu mediniu pagaliuku!

Metas ragauti…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti