Gaminimo laikas: 20 minučių
Ar gaminote cukinijų mėsainius?
Aš gaminu labai dažnai😊, nes labai gardu…
Sultingi, mėsingi… o bandelių visai netrūksta!!!
Kol dar cukinijų sezonas pačiame įkarštyje – būtinai pabandykite…
Reikės:
4 mėsainiams :
~500g maltos mėsos
Druskos
Pipirų
Šiek tiek raudonėlio
0,5 šaukštelio paprikos
4 riekelių fermentinio sūrio
8 riekelių cukinijos
Šiek tiek aliejaus (cukinijai apkepti)
Druskos
Padažui:
2 šaukštelių majonezo
1 šaukštelio kečupo
Šiek tiek salotų
4 riekelių pomidoro
4 riekelių mėlynojo svogūno
4 medinių pagaliukų
Kaip gaminti:
500g maltos mėsos verčiu į dubenį (naudojau kiaulieną + jautiena, bet puikiai tinka ir vištiena ar kalakutiena)
Ant mėsos beriu šiek tiek druskos, pipirų, raudonėlio, 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių.
Viską gerai sumaišau, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų mėsoje.
Formuoju 4 plonesnius kepsnelius.
Kepsnelius kepsiu įkaitintoje, sausoje keptuvėje.
Kepu ~5min vieną pusę – ant vidutinės ugnies.
Tuomet mėsos kepsnius apverčiu.
Ant kiekvieno kepsnelio dedu po riekelę fermentinio sūrio.
Uždengiu keptuvės dangtį ir kepu dar ~3min ant vidutinės ugnies😉.
Kitoje keptuvėje apkepsiu cukinijų riekeles.
Atpjaunu 8 cukinijų riekeles maždaug 1,5-2cm pločio.
Įkaitintą keptuvę patepu šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Dedu cukinijų riekeles į keptuvę ir kepu ~3-5min ant vidutinės ugnies.
Po to apverčiu, kepu ~3min kitą pusę.
Bebaigiant kepti apibarstau cukinijų riekeles druska.
Paruošiu padažiuką:
Į dubenėlį dedu 2 šaukštelius majonezo ir šaukštelį kečiupo.
Sumaišau – padažas paruoštas!
Apkepusias cukinijų riekeles dedu ant lentelės.
Aptepu visas riekeles pasiruoštu padažu.
Ant 4 riekelių dedu po kelis salotų lapelius ir pomidoro riekeles.
Ant pomidorų riekelių dedu mėsos kepsnelius su sūriu😊.
Tuomet atriekiu 4 mėlynojo svogūno riekeles ir uždedu jas ant sūrio.
Surinktus 4 “bokštus” uždengiu likusiomis cukinijų riekelėmis su padažu.
Cukinijų mėsainį sutvirtinu didesniu mediniu pagaliuku!
Metas ragauti…
Skanaus!!!