Gaminimo laikas: 40 minučių

Jei norite skanaus, sultingo ir sotaus mėsainio, nebūtina bėgti į greito maisto restoraną😉. Nes nuostabius naminius mėsainius su jautiena galima greitai ir lengvai pasigaminti namuose!!!

Tai ne tik puikus pasirinkimas savaitgalio pietums, bet ir labai tinkamos vaišės netikėtai užklupusiems svečiams 😊.

Taigi nieko nelaukite ir išragaukite mėsainių pagal šį receptą!

Ingredientai

Reikės:

4 mėsainių bandelių

450g maltos jautienos

1 nedidelio obuolio

Druskos

Pipirų

Kiaušinio

~20g sviesto

Padažui:

2 šaukštų graikiško jogurto

1 šaukšto majonezo

~65g marinuoto agurkėlio

1 skiltelės česnako

Druskos

Pipirų

Kelių salotų lapų

~60g kopūsto

0,5 mėlynojo svogūno

1 pomidoro

4 riekelių lydyto sūrio

Kaip gaminti:

450g maltos jautienos dedu į dubenį.

Prie jautienos (smulkesne nei burokinė tarka) sutarkuoju nedidelį obuolį.

Beriu druskos, pipirų, įmušu kiaušinį.

Viską gerai sumaišau – mėsa paruošta.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Mėsą padalinu į keturias dalis.

Paruoštoje kepimo skardoje išploju keturis PLONUS, vienodo dydžio mėsos blynelius.

Ant kiekvieno būsimo maltinuko dedu po nedidelį gabalėlį sviesto.

Šaunu skardą į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~25min – viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa mėsa pasiruošiu daržoves ir padažą.

Į nedidelį dubenėlį dedu 2 šaukštus graikiško jogurto, kupiną šaukštą majonezo.

Smulkiais kubeliais (kuo smulkiau, tuo geriau) supjaustau ~65g marinuotą agurkėlį ir susmulkinu vieną skiltelę česnako.

Smulkintus agurką ir česnako skiltelę verčiu į jogurto-majonezo mišinį.

Beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau – padažas paruoštas!

Smulkiai supjaustau ~60g šviežio kopūsto.

Pusžiedžiais supjaustau 0,5 mėlynojo svogūno.

Riekelėmis supjaustau pomidorą.

Nuplaunu ir nusausinu kelis salotų lapelius.

Daržovės paruoštos!!!

Sausoje keptuvėje paskrudinu mėsainių bandeles.

Štai ir mėsa jau iškepė – traukiu maltinukus lauk iš orkaitės ir kuo skubiausiai “surenku” mėsainius 😉.

Ant skrudintos bandelės abiejų pusių (viršau ir apačios) dedu po šaukštelį padažo.

Keli salotų lapeliai keliauja ant bandelės.

Sluoksniuoju toliau: saujelė kopūsto, šiltas jautienos maltinis, sūris, svogūnas, kelios riekelės pomidoro.

Pomidorą uždengiu bandelės “viršūnėle” – štai mėsainis paruoštas!!!

Kadangi valgėme mėsainius Vasario 16d, papuošiau juos vaikų gamintais smeigtukais su trispalve 💛💚❤.

Jei norėsite šių gardžių mėsainių pasigaminti Valentino dienai, papuoškite juos širdelėmis 😉.

Gaminantiems skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti