Gaminimo laikas: 40 minučių
Jei norite skanaus, sultingo ir sotaus mėsainio, nebūtina bėgti į greito maisto restoraną😉. Nes nuostabius naminius mėsainius su jautiena galima greitai ir lengvai pasigaminti namuose!!!
Tai ne tik puikus pasirinkimas savaitgalio pietums, bet ir labai tinkamos vaišės netikėtai užklupusiems svečiams 😊.
Taigi nieko nelaukite ir išragaukite mėsainių pagal šį receptą!
Reikės:
4 mėsainių bandelių
450g maltos jautienos
1 nedidelio obuolio
Druskos
Pipirų
Kiaušinio
~20g sviesto
Padažui:
2 šaukštų graikiško jogurto
1 šaukšto majonezo
~65g marinuoto agurkėlio
1 skiltelės česnako
Druskos
Pipirų
Kelių salotų lapų
~60g kopūsto
0,5 mėlynojo svogūno
1 pomidoro
4 riekelių lydyto sūrio
Kaip gaminti:
450g maltos jautienos dedu į dubenį.
Prie jautienos (smulkesne nei burokinė tarka) sutarkuoju nedidelį obuolį.
Beriu druskos, pipirų, įmušu kiaušinį.
Viską gerai sumaišau – mėsa paruošta.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Mėsą padalinu į keturias dalis.
Paruoštoje kepimo skardoje išploju keturis PLONUS, vienodo dydžio mėsos blynelius.
Ant kiekvieno būsimo maltinuko dedu po nedidelį gabalėlį sviesto.
Šaunu skardą į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~25min – viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa mėsa pasiruošiu daržoves ir padažą.
Į nedidelį dubenėlį dedu 2 šaukštus graikiško jogurto, kupiną šaukštą majonezo.
Smulkiais kubeliais (kuo smulkiau, tuo geriau) supjaustau ~65g marinuotą agurkėlį ir susmulkinu vieną skiltelę česnako.
Smulkintus agurką ir česnako skiltelę verčiu į jogurto-majonezo mišinį.
Beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau – padažas paruoštas!
Smulkiai supjaustau ~60g šviežio kopūsto.
Pusžiedžiais supjaustau 0,5 mėlynojo svogūno.
Riekelėmis supjaustau pomidorą.
Nuplaunu ir nusausinu kelis salotų lapelius.
Daržovės paruoštos!!!
Sausoje keptuvėje paskrudinu mėsainių bandeles.
Štai ir mėsa jau iškepė – traukiu maltinukus lauk iš orkaitės ir kuo skubiausiai “surenku” mėsainius 😉.
Ant skrudintos bandelės abiejų pusių (viršau ir apačios) dedu po šaukštelį padažo.
Keli salotų lapeliai keliauja ant bandelės.
Sluoksniuoju toliau: saujelė kopūsto, šiltas jautienos maltinis, sūris, svogūnas, kelios riekelės pomidoro.
Pomidorą uždengiu bandelės “viršūnėle” – štai mėsainis paruoštas!!!
Kadangi valgėme mėsainius Vasario 16d, papuošiau juos vaikų gamintais smeigtukais su trispalve 💛💚❤.
Jei norėsite šių gardžių mėsainių pasigaminti Valentino dienai, papuoškite juos širdelėmis 😉.
Gaminantiems skanaus!!!