Mini picos – Helovinui

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Ar švenčiate Halloweeną? Mes tai nelabai, bet pasigaminti vieną kitą įdomesnį, šiurpesnį patiekalą visada!!! Juk smagu ne tik vaikams, bet ir mums suaugusiems 🎃.

Šį kartą bandėme gaminti mini picas – mumijas 😁. O jau kaip išėjo taip …

Ingredientai

Reikės:

400g mielinės sluoksniuotos tešlos (4 lakštai 10x20cm dydžio)

4 šaukštai kečiupo

200g kumpio

100g sūrio

Kiaušinio

Kelių alyvuogių

Granato sėklų

Kaip gaminti:

Visų pirma – išimu šaldytą sluoksniuotą mielinę tešlą iš šaldiklio. Palieku atšilti 4 lakštus jų dydis 10x20cm.

Kol tešla atitirps paruošiu kitus produktus.

Smulkiais kubeliais supjaustau ~200g karšto rūkymo kumpio, sutarkuoju ~100g fermentinio sūrio (tarkavau smulkesne tarka nei burokinė).

Riekelėmis supjaustau kelias alyvuoges – bus “akys”. Kelias alyvuoges “paverčiu” nedideliais voriukais 😊.

Tešla jau atšilusi, galima ruošti picas.

Ant stalo beriu šiek tiek miltų, dedu tešlos lakštą.

Tešlos lakštą ir kočėlą apibarstau miltais.

Kočėlu šiek tiek išploninu tešlą.

Atpjaunu 5-6 maždaug 0,5cm pločio juosteles nuo tešlos lakšto. Jas perpjaunu į tris dalis.

Likusį lakštą pjaunu pusiau- tai ir bus mini picos.

Perpjautas dalis patepu šaukštu kečupo, beriu po saujelę kubeliais pjaustyto kumpio ir sūrio.

Imu siaurąsias juosteles ir kryžiuodama dedu ant picos viršaus, šonuose suspaudžiu.

Taip paruošiu aštuonias mini picas – mumijas 😉.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir sudedu visas paruoštas picas.

Nedideliame dubenėlyje suplaku kiaušinį. Suplaktu kiaušiniu patepu būsimų picų paviršių ir kraštus.

Supjaustytas alyvuoges po dvi dedu ant kiekvienos picos – bus akys. Pasiruošti “voriukai” taip pat ropoja ant picų.

Picos paruoštos metas kepti!

Šaunu mini picas į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~20min viršus apačia be vėjelio.

Ant iškeptų picų uždedu raudonas akis iš granatų sėklų 👻.

Skanaus!!!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti