Naminiai kotletai su daržovėm

Gaminimo laikas: 40 minučių

Turbūt nieko nenustebinsiu kotletu receptu 😊, nes visi turi savo slaptą receptą, arba skaniausi kotletai tik mamos ar močiutės iškepti. Bet labai noriu pasidalinti savuoju, gal patiks ir pabandysit paragauti 😉.

Kotletai pagal šį receptą visuomet gardūs, sultingi ir minkšti…

Ingredientai

Reikės:

500g maltos mėsos (kiaulienos)

70g batono

150ml pieno (ar vandens)

Svogūno

2 skiltelės česnako

Pipirų

1 šaukštelis persilado prieskonių

Miltų (kotletams apvolioti)

Aliejaus (kepimui)

Šaukšto sviesto

Kmynų, persilado, paprikos miltelių

400g šaldytų daržovių mišinio

200ml vandens

Kaip gaminti:

70g batono (3-4 riekelės) dedu į dubenėlį ir užpilu 150ml pieno. Paspaudžiu rankomis, kad batonas sugertų visą pieną. Palieku ~5min.

Mėsmale sumalu 500g kiaulienos (rinkausi kiaulienos sprandinę). Jei naudosite maltą mėsą, šį etapą praleiskite 😉

Burokine tarka sutarkuoju vieną vidutinį svogūną (~60g).

Tarkuotą svogūną dedu ant sumaltos mėsos.

Susmulkintos 2 skiltelės česnako keliauja prie mėsos ir svogūno.

Beriu pipirų, šaukštelį persilado prieskonių.

Išmirkytą batoną paspaudau, susmulkinu tarp pirštų, kad būtų nedideli trupiniai ir kartu su skysčiu (jei jo yra) verčiu prie maltos mėsos.

Masę gerai sumaišau rankomis.

Kai masė jau sumaišyta, 8-10 kartų mėsą pakeliu ir trinkteliu į dubenį, kad mėsa būtų minkštesnė, sultingesnė.

Mėsa paruošta.

Iš mėsos masės suformuoju 7 kotletus (galima daugiau ir mažesnių, kaip kam patinka) 😉.

Į dubenėlį beriu šiek tiek miltų (juose apvoliosiu kotletus).

Suformuotus kotletus pavolioju miltuose ir dedu ant lentelės.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Sudedu visus kotletus į keptuvę.

Kepsiu ~3min vieną pusę – ant vidutinės ugnies.

Po to apverčiu ir kepu dar 3min ant vidutinės ugnies.

Puodą, kuriame troškinsiu kotletus dedu ant viryklės – ant vidutinės ugnies.

Į puodą keliauja šaukštas sviesto, žiupsnelis kmynų, persilado ir paprikos miltelių.

Viską maišau, kol sviestas išsilydys ir susimaišys su prieskoniais.

Tuomet į puodą verčiu 400g šaldytų daržovių mišinio – sumaišau.

Ant viršaus išdėlioju apkeptus kotletus.

Užpilu 200ml vandens.

Puodą uždengiu ir laukiu, kol pradės “burbuliuoti”.

Kuomet puodas su daržovėm ir kotletais užverda – lengvai pamaišau.

Uždengiu dangtį, ugnį sumažinu ir troškinu ~15min!

Po 15min galima ragauti.

Na, kokie kotletai be bulvių košės 🙂. Nors aš tai tikrai galiu valgyti tik su troškintomis daržovėmis, bet mano vyriškoji kompanija – be bulvių niekur. Todėl, kol kotletai troškinosi išviriau bulvių košės.

Prie kotletų patiekiau ne tik bulvių košės, bet ir šių šviežių daržovių salotų https://www.maistomegeja.lt/gaivios-cukiniju-ir-pomidoru-salotos/

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti