Nugarinės suktinukai su daržovių įdaru

Nežinau kaip Jums, bet man – kuomet lauke šalta – norisi sotaus, šilto, naminio maisto. Karštą vasaros dieną į mėsos kepsnius, net pažiūrėti nesinori 😊 Bet, kol dar pavasaris nelepina šiltais orais, vis dar norisi sočiau užkąsti (ką ten užkąsti – norisi normaliai pavalgyti)!

Siūlau pasigaminti šių puikių kiaulienos nugarinės suktinukų! Minkšta, sultinga mėsytė, labai skanus – nors atrodo – visai paprastas daržovių įdaras. O prie suktinuku labai derėjo su lupenomis keptos bulvytės ir šviežių daržovių salotos…

Mmm… labai gardūs pietūs buvo… Visa šeima patenkinta kirto skaniuosius suktinukus, net pokalbiams nebuvo laiko 😋

Ingredientai

Reikės:

1kg kiaulienos nugarinės

Druskos + pipirų

~150ml kefyro (2,5%)

Įdarui:

200g morkų

150g svogūnų

150g obuolio

Druskos + pipirų

Šiek tiek aliejaus kepimui

~1kg bulvių

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

Druskos + pipirų

O minkštos, sultingos mėsos paslaptis – kefyras! Taip, taip – kefyrą galima ne tik gerti, bet jis gali būti puikus marinatas mėsai!

Tad jei dar neragavote – būtinai paragaukite 😉

Kaip gaminti:

1kg kiaulienos nugarinės supjaustau ~1,5cm riekelėmis, bus 7 kepsneliai.

Ant pjaustymo lentelės dedu dvi pjaustytas mėsos riekeles, užkloju jas maistine plėvele ar kepimo popieriumi, padaužau-išploninu mėsos plaktuku. Po to mėsos riekeles apverčiu ir uždengus plėvele dar šiek tiek padaužau plaktuku.

Ant išplonintos mėsos beriu druskos, pipirų (druską ir pipirus beriu tik ant vienos pusės mėsos).

Taip paruošiu visus 7 mėsos kepsnelius.

Mėsos riekelę dedu į dubenį ir užpilu 2 šaukštais kefyro, ant viršaus dedu dar vieną riekelę mėsos ir vėl užpilu kelis šaukštus kefyro. Taip susluoksniuoju visus mėsos kepsnelius.

Dubenį uždengiu maistine plėvele ir palieku ~2val marinuotis.

Paruošiu įdarą:

Kubeliais supjaustau ~150g svogūno, 150g obuolio ir sutarkuoju ~200g morkų.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus ir verčiu visas paruoštas daržoves.

Ant daržovių beriu druskos, pipirų – sumaišau.

Vis pamaišant, kepinu daržoves ant vidutinės ugnies ~10-12min, kol suminkštės ir gražiai apskrus.

Iš dubenėlio imu vieną marinuotą mėsos riekelę, dedu ant pjaustymo lentelės.

Ant mėsos dedu šaukštą įdaro ir susuku suktinuką.

Taip susuku 7 suktinukus.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių. Per vidurį skardos į vieną eilę sudedu visus mėsos suktinukus.

Paruošiu bulvytes:

~1kg gerai nuplautų ir nusausintų bulvyčių dedu į dubenį, pilu 3-4 šaukštus alyvuogių aliejaus, beriu druskos, pipirų – viską sumaišau rankomis.

Paruoštas bulvytes sudedu į kepimo skardą prie mėsos suktinukų.

Skardą šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~45min viršus apačia be vėjelio (paskutines 5-10min galima kepti su funkcija – grilis iš viršaus – jei tokia yra).

Iškeptus suktinukus su bulvytėm – patiekiau su šviežių daržovių salotom – buvo labai gardu 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti