Jei vis dar sukate galvą, ką gaminti ir kur dėti alyvinius obuolius?

Siūlau pasigaminti labai gardžią, saldžiarūgštę obuolienę prie vištienos ar mėsos patiekalų. Pagaminama greitai ir paprastai, o rūsyje ar šaldytuve galima laikyti ~6mėn.

Tad nieko nelaukiu dalinuosi receptu😉.

Ingredientai

Reikės:

120g aliejaus

500g svogūnų

500g morkų

~1,7kg alyvinių obuolių (nuluptų ir supjaustytų)

200g cukraus

4 iškaitintų 500ml stiklainių

Kaip gaminti:

Pirmiausia pasiruošiu daržoves 😉.

Nulupu ir sutarkuoju (burokine tarka) 500g morkų.

Nedideliais kubeliais supjaustau 500g svogūnų.

Nulupu, pašalinu sėklas ir mažais gabalėliais supjaustau alyvinius obuolius. Pjaustytų obuolių svoris 1,7kg.

Didesnį puodą (geriau storu dugnu) dedu ant viryklės.

Pilu 120ml aliejaus.

Kaitinu aliejų ant vidutinės ugnies.

Kuomet aliejus įkaista, verčiu į puodą tarkuotas morkas ir pjaustytus svogūnus.

Pamaišydama kepinu ~15-20min ant vidutinės ugnies.

Prie apkepintų daržovių dedu 1,7kg pjaustytų alyvinių obuolių.

Viską gerai sumaišau ir beriu 200g cukraus.

Troškinu vis pamaišydama ~40min ant vidutinės ugnies, uždengus dangtį.

Reikia stebėti, kad obuoliai nepradėtų svilti, vis pamaišyti, jei reikia sumažinti ugnį.

Maždaug po 35-40min obuoliai suminkštėja, “sukrenta” ir visa masė tampa obuoliene 🙂.

Jei kartais obuoliai ne tokie minkšti ir nenori “sukristi”. Baigiant troškinti, galima lengvai sutrinti visą masę bulvių trintuvu. Tuomet obuolienė bus vientisesnės konsistencijos.

Išvirusią obuolienę kraunu į iškaitintus stiklainius. Stipriai užsuku. Dedu stiklainius dangteliais žemyn, šiltai apkloju ir laukiu, kol atvės.

Atvėsusią obuolienę laikau rūsyje arba šaldytuve ~6mėn.

Man pavyko išvirti 4 x 500ml stiklainius.

Labai gardu prie vištienos ar žuvies patiekalų 😋.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti