Gaminimo laikas: 60 minučių
Nuostabaus skonio, tirštas, saldžiarūgštis obuolių padažas (čatnis), puikiai derantis prie vištienos ar mėsos patiekalų.
Tad… jei sukate galvą, ką gaminti iš sode užderėjusių obuolių – šis receptas – kaip tik Jums!🙂
Pagamintą obuolių čatnį laikau tamsioje, vėsioje vietoje – kaip smagu žiemą skanauti naminio obuolių padažo😋…
Reikės:
2kg obuolių
500g svogūnų
100ml vandens
1 šaukšto druskos
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio ciberžolės
1 šaukštelio imbiero
1 šaukštelio čili pipirų
300ml obuolių acto
200g razinų
500g cukraus
Kaip gaminti:
Obuolius nulupu ir pašalinus sėklas, supjaustau nedideliais gabalėliais. Supjaustytų obuolių svoris 2kg.
Pjaustytus obuolius verčiu į didesnį puodą – jame virsiu čatnį 🙂.
Kubeliais supjaustau 500g svogūnų.
Svogūnų kubeliai keliauja prie pjaustytų obuolių.
Į puodą su pjaustytais obuoliais ir svogūnais pilu 100ml vandens.
Beriu: šaukštą druskos,
šaukštelį cinamono,
šaukštelį ciberžolės,
šaukštelį malto imbiero,
šaukštelį čili pipirų.
Pilu 300ml obuolių acto.
200g razinų verčiu į bendrą puodą prie visų kitų ingredientų.
Kaitinu puodą ant vidutinės ugnies, vis pamaišydama, kol užvirs.
Kuomet puodas užverda, ugnį sumažinu, verdu ~15min vis pamaišydama ant silpnesnės ugnies.
Po 15min į puodą supilu 500g cukraus.
Verdu dar ~10min vis pamaišydama ant silpnesnės ugnies.
Po 10min sutirštėjusį obuolių čatnį pilu į iškaitintus stiklainius.
Stiklainius stipriai užsuku dangteliais.
Dedu užsuktus stiklainius (su skanumynu viduje🙂) dangteliais žemyn.
Šiltai apkloju, laukiu, kol atvės.
Atvėsusius stiklainius laikau tamsioje, vėsioje vietoje per žiemą.
Jei turite obuolių – būtinai paragaukite šio obuolių čatnio.
Skanaus!!!