Gaminimo laikas: 60 minučių

Nuostabaus skonio, tirštas, saldžiarūgštis obuolių padažas (čatnis), puikiai derantis prie vištienos ar mėsos patiekalų.

Tad… jei sukate galvą, ką gaminti iš sode užderėjusių obuolių – šis receptas – kaip tik Jums!🙂

Pagamintą obuolių čatnį laikau tamsioje, vėsioje vietoje – kaip smagu žiemą skanauti naminio obuolių padažo😋…

Ingredientai

Reikės:

2kg obuolių

500g svogūnų

100ml vandens

1 šaukšto druskos

1 šaukštelio cinamono

1 šaukštelio ciberžolės

1 šaukštelio imbiero

1 šaukštelio čili pipirų

300ml obuolių acto

200g razinų

500g cukraus

Kaip gaminti:

Obuolius nulupu ir pašalinus sėklas, supjaustau nedideliais gabalėliais. Supjaustytų obuolių svoris 2kg.

Pjaustytus obuolius verčiu į didesnį puodą – jame virsiu čatnį 🙂.

Kubeliais supjaustau 500g svogūnų.

Svogūnų kubeliai keliauja prie pjaustytų obuolių.

Į puodą su pjaustytais obuoliais ir svogūnais pilu 100ml vandens.

Beriu: šaukštą druskos,

šaukštelį cinamono,

šaukštelį ciberžolės,

šaukštelį malto imbiero,

šaukštelį čili pipirų.

Pilu 300ml obuolių acto.

200g razinų verčiu į bendrą puodą prie visų kitų ingredientų.

Kaitinu puodą ant vidutinės ugnies, vis pamaišydama, kol užvirs.

Kuomet puodas užverda, ugnį sumažinu, verdu ~15min vis pamaišydama ant silpnesnės ugnies.

Po 15min į puodą supilu 500g cukraus.

Verdu dar ~10min vis pamaišydama ant silpnesnės ugnies.

Po 10min sutirštėjusį obuolių čatnį pilu į iškaitintus stiklainius.

Stiklainius stipriai užsuku dangteliais.

Dedu užsuktus stiklainius (su skanumynu viduje🙂) dangteliais žemyn.

Šiltai apkloju, laukiu, kol atvės.

Atvėsusius stiklainius laikau tamsioje, vėsioje vietoje per žiemą.

Jei turite obuolių – būtinai paragaukite šio obuolių čatnio.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti