Keptos ančiukų kulšelės (šlaunelės) 👍
Lengvas receptas – puikus apelsinų marinatas šioms ančiukų šlaunelėms labai tinka. Mėsa minkšta, sultinga ir labai skani!!! O svarbiausia, kad pagaminti labai paprasta ir nesudėtinga 😉
Prie keptų kulšelių labai tiko gaivios ir lengvos salotos su gražgarstėmis ir apelsinais.
Reikės:
~1kg “Lapino puota” ančiukų kulšelių
Marinatui:
1 valgomas šaukštas medaus
1 arbatinis šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
20ml apelsino sulčių (1apelsinas)
1 arbatinis šaukštelis kmynų
1 arbatinis šaukštelis šesnako granulių
Druskos + pipirų
Kelių bulvių
Salotoms:
75g salotų mišinio su gražgastėmis
2 apelsinų
2 valgomi šaukštai apelsinų sulčių
1 arbatinis šaukštelis medaus
1/2 citrinos sulčių
druskos + pipirų
Kaip gaminti:
Paruošiu marinatą:
Į dubenėlį dedu 1 šaukštą medaus, 1 šaukštelį grūdėtųjų garstyčių, pilu 20ml apelsino sulčių, beriu druskos, pipirų, šaukštelį kmynų, šaukštelį česnako granulių – viską gerai sumaišau.
~1kg “Lapino puota” ančiukų kulšelių dedu į indą ir užpilu marinatu – gerai ištrinu kulšeles marinatu.
Indą uždengiu dangteliu ar maistine plėvele, dedu į šaldytuvą ~24val.
Marinuotas kulšeles dedu į kepimo rankovę, užpilu marinatą.
Prie kulšelių įmetu kelias nuluptas ir perpjautas bulves.
Užrišu kepimo rankovės galus, prakerpu keliose vietose kepimo rankovės viršų.
Kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~1val (viršus apačia be vėjelio).
Kol kepa antiena pasiruošiu salotas:
Nulupu ir supjaustau 2 apelsinus (išpjaunu skilteles be odelių) – verčiu su visomis sultimis į dubenėlį.
Nuplautą salotų mišinį (75g) dedu į dubenį, ant salotų išdėlioju supjaustytą apelsiną be sulčių.
Į likusias apelsino sultis dedu šaukštelį medaus, išspaudžiu pusės citrinos sultis, beriu druskos, pipirų – sumaišau – padažas salotoms paruoštas!
Padažą užpilu ant salotų – salotos paruoštos 😉
Po 1val kulšeles išimu iš orkaitės, prakerpu kepimo rankovės viršų ir šaunu atgal į orkaitę ~15min, kad šlaunelės gražiai apskustų.
Į lėkštę dedu salotų, bulvių, apskrudusių antienos kulšelių 😋
Skanaus!!!