Gaminimo laikas: 10 minučių
Gardus ir greitai pagaminamas pupelių humusas!!! O jei paprasčiau – puiki, maistinga, su daug kuo derinama užtepėlė😉.
Sandariame indelyje šaldytuve laikau iki 5-6 dienų.
Reikės:
Avokado
Skardinės konservuotų pupelių (400g)
2-3 šaukštų pupelių skysčio
1-2 skiltelių česnako
1 šaukšto citrinos sulčių
Druskos
Pipirų
~2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Petražolių
Kepintų moliūgo sėklų
Sumuštinių duonos (viso grūdo) ar kukurūzų traškučių
Kaip gaminti:
Nuplautą avokadą pjaunu pusiau, pašalinu kauliuką. Avokado minkštimą šaukšteliu iškabinu į blenderio (ar kitokį aukštesnį indą).
Atidarau skardinę (400g) konservuotų pupelių.
2-3 šaukštus pupelių skysčio pilu prie avokado, kitą skystį nupilnu, jo neprireks.
Pupeles be skysčio verčiu į indą prie avokado.
Beriu druskos, pipirų.
Įmetu 1-2 skilteles česnako (priklausomai kokio aštrumo mėgstate).
Pilu šaukštą citrinos sulčių.
Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Dedu gautą humusą į dubenėlį arba į sandarų indelį. Sandariame indelyje laikau šaldytuve iki 5-6 dienų.
Bet mes visą humusą tuojau pat suvalgysime, todėl dedu į dubenėlį.
Pilu kelis šaukštus alyvuogių aliejaus.
Beriu saujelę smulkintų petražolių ir saujelę kepintų moliūgo sėklų.
Humusą valgysime su skrudinta viso grūdo sumuštinių duona.
Sumuštinių duoną supjaustau nedideliais trikampiais ir skrudinu elektrinėje vaflinėje. Galima valgyti su paprastai skrudinta duonele ar su juoda duona, kukurūzų traškučiais, bet mums taip skrudinta duonelė labai patinka😉.
Tepu humuso ant skrudintos duonelės, uždedu riekelę pomidoro ir ragauju…
Ne tik gardu, bet ir sveika!!!
Jei neragavote – būtinai paragaukite 😊.
Skanaus!!!