Pupelių ir grybų mišrainė

Argi nenuostabus metų laikas yra ruduo🙂 Ne tik sodo ir daržo gėrybėmis galime džiaugtis, bet ir miškuose – yra ką veikti. Jei grybų ir nerasite, tai grynas oras, poilsis ir atitrūkimas nuo miesto garantuotas!
O mums grybavimas Dzūkijos miškuose buvo sėkmingas 👍 Prisirinkome tiek, kad užteko pavalgyti ir atsargų žiemai pasiruošti 😊
Visuomet iš šviežių virtų grybų gaminu šią nekasdienišką, sočią ir labai skanią grybų – pupelių mišrainę. Jei neturite miško grybų, tinka ir konservuoti ar kepti pievagrybiai 😉

Ingredientai

Reikės:

200g konservuotų (ar virtų)pupelių
200g virtų grybų
200g svogūnų
200g morkų
100g duonos
2v/š kečupo
Žiupsnelis česnakinės druskos

Kaip gaminti:

Sutarkuotą morką ir supjaustytą kubeliais svogūną pakepinu keptuvėje ant aliejaus ~7min (kol gražiai paskrus).
Virtus grybus supjaustau ir verčiu į keptuvę prie apkepintų morkos ir svogūnų. Maišydama kepinu ~3min. Tuomet į keptuvę dedu 2v/š kečupo išmaišau ir kepinu dar apie minutę. Pakepintus “reikalus” iš keptuvės verčiu į dubenį ir palieku atvėsti.

Duoną supjaustau kubeliais, pakepinu keptuvėje ant aliejaus. Iškeptą duoną dedu ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu (kad sugertų riebalų perteklių). Ant duonos beriu česnakinės druskos.
Nuo konservuotų pupelių nupilu skystį ir pupeles dedu į dubenį. Prie pupelių keliauja atvėsinta kepinta duona ir kiti atvėsinti kepinti ingredientai. Viską gerai sumaišau 🥄.

Dabar dar galima įdėti kelis šaukštus majonezo, bet šį kartą aš nedėjau 🙂 Ir taip labai skanu 😋

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti