Gaminimo laikas: 15 minučių
Kaip man patinka ši mišrainė! Net nežinau, kiek kartų gaminta sau ir svečiams. O jau kiek komplimentų ir pagyrų dėl šios mišrainės esu gavusi – tai tikrai drąsiai SIŪLAU Jums pasigaminti, paragauti ir svečius pavaišinti 😊.
Labai gardi, soti, bet neapsunkinanti mišrainė. Pasirodo pupelės, krabų lazdelės, virtos morkos, obuoliai ir poras gali būti geriausi draugai. O suprasti galima tik paragavus šios greitai ir lengvai pagaminamos nuostabios mišrainės, kurioje saldu – sūru labai tinka kartu!
Reikės:
300g krabų lazdelių
300g virtų ar konservuotų pupelių
2 virtų morkų (didesnių)
Poro (vidutinio)
Obuolio (didesnio)
3 šaukštų majonezo
Druskos, pipirų, krapų
Kaip gaminti:
Išverdu dvi didesnes morkas. Geriausia tai padaryti anksčiau, nes morkos turi atvėsti. Išvirtas ir atvėsusias morkas nulupu ir supjaustau kubeliais. Supjaustytas morkas verčiu į dubenį.
Porą supjaustau pusžiedžiais ir verčiu į dubenį prie morkų.
Obuolį nulupu, išvalau ir supjaustau nedideliais kubeliais. Supjaustytas obuolys keliauja prie supjaustytų morkų ir poro.
Plonomis riekelėmis supjaustau 300g krabų lazdelių ir dedu į dubenį prie supjaustytų daržovių.
300g virtų ar konservuotų pupelių verčiu į dubenį prie supjaustytų daržovių ir krabų lazdelių. Aš turėjau virtų pupelių, todėl jas ir naudojau, jei neturite virtų, naudokite konservuotas pupeles. Nuo konservuotų pupelių reikia nupilti skystį jo neprireiks 😉
Beriu druskos, pipirų ir krapų (krapai tinka tiek džiovinti tiek švieži).
Viską gerai sumaišau.
Ir dabar dedu viską apjungiančio ir sujungiančio majonezo 2-3 šaukštus – dar kartelį sumaišau.
Mišrainė paruošta 😉
Dedu mišrainę į gražų indą, beriu ant viršaus krapų ir nešu ragauti!
Šios mišrainės niekada nelieka ar gaminu šeimynai ar svečiams, ji išgaruoja nuo stalo labai greitai!!!
Skanaus gaminantiems!!!