Gaminimo laikas: 25 minutės be kepimo

Artėjant šventėms vis dažniau pagalvoju apie maistą Kūčių ir Kalėdų stalui… Norisi kažko naujo įdomesnio pagaminti 😊…

Tad jei ir Jums, kaip ir man, neduoda ramybės tokios mintys, siūlau ilgai negalvoti, o išsisaugoti ar užsirašyti šio pyrago receptą.

Pyragas ne tik labai gardus, bet labai lengvai ir greitai pagaminamas!!! Be pieno produktų, be kiaušinių, be mėsos, todėl puikiausiai tiks Kūčių stalui 😉.

Na, o jei jau suplanavote, ką gaminsite šventėms, būtinai šią galetę, su daržovėmis bei pievagrybiais, išsikepkite ir paragaukite kitą kartą – tikrai verta!!!

Ingredientai

Reikės:

Tešlai:

210g miltų

1 šaukštelio cukraus

0,5 šaukštelio druskos

60ml aliejaus

60ml vandens (šalto)

Įdarui:

170g morkų

100g svogūno

1 skiltelės česnako

250g pievagrybių

200g kopūsto

Druskos, pipirų

Kmynų

Čiobrelio

Paprikos miltelių

Aliejaus kepimui

Šiek tiek vandens ar aliejaus pyragui patepti

Sezamo sėklų

Kaip gaminti:

Pasiruošiu pyrago įdarą:

Sutarkuoju 170g morką,

kubeliais supjaustau 100g svogūno,

susmulkinu 1-2sk. česnako,

smulkiai supjaustau 200g kopūsto,

mažesniais gabalėliais supjaustau pievagrybius (250g) – mano pievagrybiai nedideli – padalinau į 4 dalis.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, verčiu visas pjaustytas ir smulkintas daržoves.

Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, kmynų, čiobrelio.

Kepinu vis pamaišydama ~15min ant vidutinės ugnies.

Iškepusį įdarą palieku atvėsti.

Per tą laiką pagaminsiu tešlą:

Į dubenį beriu 210g miltų, beriu 1 šaukštelį cukraus, 0,5 šaukštelio druskos – viską sumaišau šluotele.

Tuomet į miltų dubenį pilu 60ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų) ir 60ml vandens (šalto).

Užminkau tešlą – tešla labai greitai paruošiama ir nelimpa prie rankų😉.

Tešlą dedu ant kepimo popieriaus, iškočioju ~27cm skersmens dydžio lakštą, nei aliejaus, nei miltų papildomai nereikia!!! Galima tešlą kočioti ir ant stalo, o po to perkelti tešlos lakštą ant kepimo popieriaus – kaip patogiau.

Ant lakšto vidurio verčiu kepintų daržovių-grybų įdarą.

Paskirstau įdarą tolygiai, palikdama nedidelį ~5-6cm pločio kraštelį laisvą aplink.

Užlenkiu laisvą tešlos kraštą ant daržovių įdaro – taip suformuoju galetės kraštus.

Tešlos kraštą patepu vandeniu ar aliejumi ir apibarstau sezamo sėklomis.

Dedu paruoštą galetę su kepimo popieriumi į kepimo skardą.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~40-45min – viršus apačia be vėjelio.

Ant iškepusio pyrago beriu šiek tiek šviežių ar šaldytų krapų.

Irrr… galima ragauti…

Puikus, gardus, kvapnus ir tikrai tinkantis ne tik Kūčių stalui pyragas!!!

Šią galetę galima gaminti ir su tradicine galetės tešla, kuriai naudojamas sviestas ne aliejus.

Bet aš, šį kartą, gaminau galvodama apie Kūčių receptus 😉. Ir pagaminau puikiausią veganišką pyragą visai be gyvūninės kilmės produktų.

Skanaus gaminantiems!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti