Gaminimo laikas: 10 minučių

Visi žino, kad raugintus kopūstus valgyti sveika 😉. Todėl šiandien kviečiu pasigaminti – labai gardžias ir naudingas – raugintų kopūstų salotas su obuoliais ir paprika.

Patiks visiems!!!

Ingredientai

Reikės:

400g raugintų kopūstų

60g svogūno

120g paprikos

150g obuolio

1/4 šaukštelio druskos

1 šaukštelio cukraus

3 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų)

Kaip gaminti:

400g skanių raugintų kopūstų (be skysčio) dedu į dubenį. Jei kopūstas labai stambiai supjaustytas, reikėtų šiek tiek susmulkinti. Bet man neprireikė 😊.

~150g obuolį (saldesnį) nulupu, išpjaunu sėklas, supjaustau didesniais kubeliais.

Obuolio kubelius verčiu prie kopūsto.

Nedidelį svogūną ~60g supjaustau smulkiais kubeliais.

Pjaustytą svogūną dedu prie kopūsto ir obuolio.

~120g raudoną papriką supjaustau kubeliais.

Paprikos gabalėliai keliauja į bendrą dubenį prie visų kitų pjaustytų daržovių.

Beriu 1/4 šaukštelio druskos ir 1 šaukštelį cukraus.

Pilu 3 šaukštus saulėgrąžų aliejaus – galima naudoti ir kitokį aliejų, bet man šioms salotoms saulėgrąžų aliejus tinka labiausiai.

Viską gerai sumaišau!

Salotos paruoštos😉.

Valgyti galima iš karto, o jei visko nesuvalgysite – laikykite salotas šaldytuve sandarioje dėžutėje – 4-5dienas joms tikrai nieko nenutiks 👍.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti