Gaminimo laikas: 10 minučių
Visi žino, kad raugintus kopūstus valgyti sveika 😉. Todėl šiandien kviečiu pasigaminti – labai gardžias ir naudingas – raugintų kopūstų salotas su obuoliais ir paprika.
Patiks visiems!!!
Reikės:
400g raugintų kopūstų
60g svogūno
120g paprikos
150g obuolio
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
3 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų)
Kaip gaminti:
400g skanių raugintų kopūstų (be skysčio) dedu į dubenį. Jei kopūstas labai stambiai supjaustytas, reikėtų šiek tiek susmulkinti. Bet man neprireikė 😊.
~150g obuolį (saldesnį) nulupu, išpjaunu sėklas, supjaustau didesniais kubeliais.
Obuolio kubelius verčiu prie kopūsto.
Nedidelį svogūną ~60g supjaustau smulkiais kubeliais.
Pjaustytą svogūną dedu prie kopūsto ir obuolio.
~120g raudoną papriką supjaustau kubeliais.
Paprikos gabalėliai keliauja į bendrą dubenį prie visų kitų pjaustytų daržovių.
Beriu 1/4 šaukštelio druskos ir 1 šaukštelį cukraus.
Pilu 3 šaukštus saulėgrąžų aliejaus – galima naudoti ir kitokį aliejų, bet man šioms salotoms saulėgrąžų aliejus tinka labiausiai.
Viską gerai sumaišau!
Salotos paruoštos😉.
Valgyti galima iš karto, o jei visko nesuvalgysite – laikykite salotas šaldytuve sandarioje dėžutėje – 4-5dienas joms tikrai nieko nenutiks 👍.
Skanaus!