Gaminimo laikas: ~10min be kepimo
Labai gardi, maistinga, soti riešutų ir sėklų duona be glitimo. Su daržovėmis, prie salotų ar su tepamu sūreliu… mmm labai… Aš valgau ją be priedų 😊
Ne tik labai skani, bet greitai ir lengvai pagaminama. Gaminimo tik tiek, kad reikia – sumaišyti viską viename dubenyje, sudėti į kepimo formą ir iškepti 😉
Visai nereikia bijoti, kad duonelė subyrės, blogai pjaustysis, nes ji tvirta, puikiai riekiasi plonomis ar storesnėmis riekėmis!
Reikės:
100g lukštentų kanapių sėklų
100g linų sėmenų
100g aguonų
100g saulėgrąžų
100g moliūgo sėklų
100g migdolų
100g graikinių riešutų
100g sezamų sėklų
2a/š druskos
100ml aliejaus
5 kiaušinių
Kaip gaminti:
Į dubenį keliauja visos sėklos ir riešutai (riešutų nesmulkinau). Galima rinktis ir kitokias sėklas, jei vienų ar kitų nemėgstate.
Ant sėklų ir riešutų beriu druskos ir sumaišau.
Tuomet į dubenį prie prie sėklų ir riešutų pilu aliejų, įmušu kiaušinius ir viską gerai sumaišau (šaukštu).
Duoną kepsiu kepimo formoje 11×30 cm dydžio.
Kepimo formelės dugną iškloju kepimo popieriumi.
Supilu visą riešutų masę į kepimo formelę ir mentele sulyginu paviršių.
Kepu įkaitintoje orkaitėje 160C ~ 1val – viršus apačia be vėjelio.
Po valandos orkaitę išjungiu, praveriu dureles ir taip leidžiu duonelei atvėsti!
Atvėsusią duonelė išimu iš kepimo formos, pjaustau ir ragauju 😋
Skanaus !!!