Riešutų ir sėklų duona be miltų

Gaminimo laikas: ~10min be kepimo

Labai gardi, maistinga, soti riešutų ir sėklų duona be glitimo. Su daržovėmis, prie salotų ar su tepamu sūreliu… mmm labai… Aš valgau ją be priedų 😊

Ne tik labai skani, bet greitai ir lengvai pagaminama. Gaminimo tik tiek, kad reikia – sumaišyti viską viename dubenyje, sudėti į kepimo formą ir iškepti 😉

Visai nereikia bijoti, kad duonelė subyrės, blogai pjaustysis, nes ji tvirta, puikiai riekiasi plonomis ar storesnėmis riekėmis!

Ingredientai

Reikės:

100g lukštentų kanapių sėklų

100g linų sėmenų

100g aguonų

100g saulėgrąžų

100g moliūgo sėklų

100g migdolų

100g graikinių riešutų

100g sezamų sėklų

2a/š druskos

100ml aliejaus

5 kiaušinių

Kaip gaminti:

Į dubenį keliauja visos sėklos ir riešutai (riešutų nesmulkinau). Galima rinktis ir kitokias sėklas, jei vienų ar kitų nemėgstate.

Ant sėklų ir riešutų beriu druskos ir sumaišau.

Tuomet į dubenį prie prie sėklų ir riešutų pilu aliejų, įmušu kiaušinius ir viską gerai sumaišau (šaukštu).

Duoną kepsiu kepimo formoje 11×30 cm dydžio.

Kepimo formelės dugną iškloju kepimo popieriumi.

Supilu visą riešutų masę į kepimo formelę ir mentele sulyginu paviršių.

Kepu įkaitintoje orkaitėje 160C ~ 1val – viršus apačia be vėjelio.

Po valandos orkaitę išjungiu, praveriu dureles ir taip leidžiu duonelei atvėsti!

Atvėsusią duonelė išimu iš kepimo formos, pjaustau ir ragauju 😋

Skanaus !!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti