Jei ir jūs kaip aš esate visokiausių salotų ir mišrainių mėgėjas – siūlau jums dar vieną nuostabų mišrainės receptą.
Labai gardžios, greitai pagaminamos, sočios, o kartu gaivios pievagrybių, sūrio, žirnelių salotos. Tiks ne tik kasdienai, bet ir šventiniam stalui.
Siūlau nieko nelaukti ir paragauti!!! 😉
Reikės:
150g marinuotų pievagrybių
2 kietai virtų kiaušinių
150g konservuotų žirnelių
80g fermentinio sūrio
60g poro
Saujos svogūnų laiškų
Šaukšto graikiško jogurto
Šaukšto majonezo
Druskos
Pipirų
Kaip gaminti:
Kietai išverdu du kiaušinius.
Smulkesne nei burokinė tarka sutarkuoju ~80g fermentinio sūrio.
Tarkuotą sūrį verčiu į dubenį, kuriame ruošiu mišrainę.
Nedideliais gabalėliais (nors galima ir didesniais 🙂) supjaustau ~150g marinuotų pievagrybių.
Pjaustytus pievagrybius dedu į dubenį prie tarkuoto sūrio.
Pusžiedžiais supjaustau ~60g poro.
Poras keliauja prie sūrio ir pievagrybių.
Nuo konservuotų žirnelių nupilu skystį (svoris be skysčio 150g) ir verčiu žirnelius į bendrą dubenį.
Kietai virtus kiaušinius atvėsinu, nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais.
Kiaušinių kubelius dedu prie visų kitų daržovių.
Beriu druskos, pipirų.
Dedu šaukštą graikiško jogurto ir šaukštą majonezo.
Viską gerai sumaišau.
Perkeliu paruošta mišrainę į kitą dubenėlį.
Ant viršaus beriu smulkintų svogūnų laiškų.
Salotos paruošos!!!
Prie mišrainės pasiimsiu duonos riekelę ir ragausiu… Mmm… LABAI.
Su duona, skrebučiu ar tiesiog be nieko – paragaukite – patiks…
Skanaus 😉