Gaminimo laikas: 15 minučių
Gaivios, gardžios, spalvingos salotos su vištiena, pupelėm ir granatu. Sakysite – keistas derinys!!! Gal ir neįprastas, bet salotų skonis – puikus😉.
Paragaukite ir tuo įsitikinsite…
Reikės:
400g rūkytos vištienos
Skardinės raudonųjų pupelių (400ml)
80g graikinių riešutų
1 granato
3v/š smulkintų petražolių (šviežių ar šaldytų)
3v/š majonezo
Druskos
Pipirų
Šiek tiek ciberžolės
Kaip gaminti:
400g rūkytos vištienos supjaustau kubeliais. Naudojau rūkytą vištienos ketvirtį be odos, bet galima rinktis ir vištienos krūtinėlę.
Pjaustytą vištieną verčiu į dubenį, kuriame gaminsiu salotas.
Atidarau skardinę 400ml konservuotų pupelių, nupilu skystį. Pupeles pilu į kiaurasamtį ir nuplaunu.
Nuplautas pupeles dedu prie pjaustytos vištienos.
80g graikinių riešutų susmulkinu.
Smulkinti riešutai keliauja į bendrą dubenį.
Dabar reikia “išardyti” granato vaisių.
Nupjaunu granato viršūnę, įpjaunu peiliu skilteles. Vaisius gražiai atsidaro, tuomet lengviau išimti sėklytes.
Granato sėklytes verčiu į dubenį prie visų kitų “reikalų”😊.
3 šaukštus smulkintų šviežių ar šaldytų petražolių dedu į dubenį.
Beriu druskos, pipirų.
Šiek tiek ciberžolės.
Dar 3 šaukštai majonezo.
Ir viską gerai sumaišau!!!
Salotos pagamintos!
Reikėtų palaukti bent pusvalandį, kad skoniai susijungtų, bet aš ragauju iš karto😉…
Labai labai gardu!!! Tikrai Kalėdoms gaminsiu šias salotas…
Skanaus.