Gaminimo laikas: 15 minučių

Gaivios, gardžios, spalvingos salotos su vištiena, pupelėm ir granatu. Sakysite – keistas derinys!!! Gal ir neįprastas, bet salotų skonis – puikus😉.

Paragaukite ir tuo įsitikinsite…

Ingredientai

Reikės:

400g rūkytos vištienos

Skardinės raudonųjų pupelių (400ml)

80g graikinių riešutų

1 granato

3v/š smulkintų petražolių (šviežių ar šaldytų)

3v/š majonezo

Druskos

Pipirų

Šiek tiek ciberžolės

Kaip gaminti:

400g rūkytos vištienos supjaustau kubeliais. Naudojau rūkytą vištienos ketvirtį be odos, bet galima rinktis ir vištienos krūtinėlę.

Pjaustytą vištieną verčiu į dubenį, kuriame gaminsiu salotas.

Atidarau skardinę 400ml konservuotų pupelių, nupilu skystį. Pupeles pilu į kiaurasamtį ir nuplaunu.

Nuplautas pupeles dedu prie pjaustytos vištienos.

80g graikinių riešutų susmulkinu.

Smulkinti riešutai keliauja į bendrą dubenį.

Dabar reikia “išardyti” granato vaisių.

Nupjaunu granato viršūnę, įpjaunu peiliu skilteles. Vaisius gražiai atsidaro, tuomet lengviau išimti sėklytes.

Granato sėklytes verčiu į dubenį prie visų kitų “reikalų”😊.

3 šaukštus smulkintų šviežių ar šaldytų petražolių dedu į dubenį.

Beriu druskos, pipirų.

Šiek tiek ciberžolės.

Dar 3 šaukštai majonezo.

Ir viską gerai sumaišau!!!

Salotos pagamintos!

Reikėtų palaukti bent pusvalandį, kad skoniai susijungtų, bet aš ragauju iš karto😉…

Labai labai gardu!!! Tikrai Kalėdoms gaminsiu šias salotas…

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti