Gaminimo laikas: 30 minučių
Reikės:
Kaip gaminti:
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, dedu kubeliais pjaustytą svogūną ~100g ir papriką ~200g – kepinu ~5min ant vidutinės ugnies.
Tuomet į keptuvę dedu 2 smulkintas skilteles česnako ir pakepinu ~1min.
Kuomet daržovės apkepa į keptuvę verčiu 600g maltos mėsos, beriu druskos, pipirų – kepinu ~10min ant vidutinės ugnies.
Skardinę 400g smulkintų konservuotų pomidorų supilu į keptuvę ant mėsos ir daržovių, dedu 2 šaukštus kečupo.
Vis pamaišydama kepinu ant didesnės ugnies, kol užvirs.
Kuomet pradeda “burbuliuoti” ugnį sumažinu ir toliau kaitinu ~10-15min ant vidutinės ugnies (kaitinu, kol išgaruoja visas skystis).
Nuo Iceberg salotos atsargiai nuimu 4 didesnius lapus. Tinka ir kitokios rūšies salotų lapai. Svarbu, kad jie būtų standesni ir laikytų formą, nes į juos reikės įdėti mėsos įdarą.
Į salotų lapus išdėlioju visą mėsos įdarą.
Ant karštos mėsos beriu tarkuoto fermentinio sūrio (iš viso ~50g). Kol uždėtas ant karšto mėsos įdaro sūris išsilydys, supjaustau šviežių daržovių:
Kubeliais supjaustau pomidorą, nedidelį agurką, kelis ridikėlius ir saują žalumynų (svogūnų laiškų, krapų, petražolių).
Supjaustytas šviežias daržoves išdėlioju ant paruoštų salotų lapų su mėsa ir sūriu.
Salotų lapų laiveliai paruošti!!!
Reikia skubėti valgyti, kol neatšalo😉.
Mano vyriška kompanija labai kreivai žiūrėjo į šiuos laivelius, bet kai prie laivelių pridėjau virtų bulvių, valgė pasigardžiuodami 😉
Sotu, gardu ir daug daržovių!
Skanaus!!!