Gaminimo laikas: 15min be daržovių virimo

Juk yra tokių patiekalų, kurie tinka ir šventei ir kasdienai! Man ši silkė daržovių pataluose tokia ir yra 😉 .

Labai skani, soti, mėgstamiausia ne tik mano šeimos narių, bet ir svečių 😊. Jei dar negaminote, būtinai pabandykite – pagaminti paprasta ir nesudėtinga.

Ingredientai

Reikės:

1-2 virtų bulvių

1-2 virtų morkų

2 kietai virtų kiaušinių

2 virtų burokėlių

1 didesnio obuolio

250g silkės (mėgstamos)

8 šaukštų majonezo (galima ir daugiau)

Petražolių

Kaip gaminti:

Išverdu ir atvėsinu daržoves ir 2 kiaušinius (1-2 morkas, 1-2 bulves ir 1-2 burokėlius, nors burokėlius galima nusipirkti jau išvirtus 😉).

Atvėsintas daržoves ir kiaušinius nulupu.

Daržoves, kiaušinius ir ~250g silkės supjaustau kubeliais.

Imu didesnį- gilesnį dubenį į jį gaminsiu mišrainę.

Sluoksniais į dubenėlį dedu daržoves:

Pirmiausia į dubenį keliauja pjaustytos 1-2 bulvės. Bulves paskirstau tolygiai ant dugno.

Tuomet ant bulvių dedu sluoksnį kubeliais pjaustytos silkės.

Silkės sluoksnį užkloju sluoksniu kubeliais pjaustytų morkų.

Ant morkų verčiu kubeliais pjaustytus kiaušinius.

Nulupu ir kubeliais supjaustau didesnį obuolį ar kelis obuolius.

Obuolių kubeliai keliauja ant kiaušinių sluoksnio.

O obuolius paslėpsiu burokėliais pjaustytais kubeliais.

Ant burokėlių sluoksnio dedu 8-9 šaukštus majonezo. Majonezą tolygiai paskirstau ant burokėlių sluoksnio.

Viršų pabarstau smulkintomis šviežiomis petražolėmis.

Silkė pataluose paruošta!!!

Paruoštą silkę reikėtų palikti bent 2val pailsėti, kad skoniai “susigulėtų” ir silkė atskleistų geriausią savo skonį.

Bet jei neturite laiko laukti arba norite paragauti tučtuojau 😊, taip ir padarykite 😉.

Aš visuomet taip darau 😁.

Galima, gaminant šią silkę, majonezu ištepti kiekvieną sluoksnį, bet tikrai užtenka daugiau majonezo uždėti tik ant viršaus. Bet čia jau kaip kam patinka ir tinka…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti