Silkė su kepintom daržovėm ir obuoliais

Gaminimo laikas: 20 minučių

Kukli, bet nekukli silkė šventėms ir ne tik…

Labai gardi ir greitai pagaminama silkė – iš visiems gerai pažįstamų produktų 😉, jokių įmantrybių: obuoliai, svogūnai ir morkos!

Tad jei turite silkės paragaukite šio puikaus patiekalo 😊.

Ingredientai

Reikės:

~200g morkų

~150g svogūnų

2 obuolių (saldesnių)

240g silkės

Druskos

Pipirų

Aliejaus kepimui

Krapų (nebūtinai)

Kaip gaminti:

Burokine tarka sutarkuoju ~200g morkų.

Kubeliais supjaustau ~150g svogūnų.

Nulupu 2 obuolius, neperpjaudama obuolių, pašalinu sėklas (patogiausia, tai daryti specialiu įrankiu😊). Tuomet supjaustau obuolius plonomis riekelėmis (obuolio riekelės bus su skylutėmis viduryje). Obuolius galite supjaustyti ir kitaip, bet taip gražiau 😉

Į įkaitintą keptuvę pilu šlakelį aliejaus, ištepu šepetėliu aliejumi visą keptuvę ir sudedu obuolių riekeles.

Kepu 2-3min vieną pusę, po to apverčiu ir kepu 2-3min kitą pusę.

Taip iškepu visas obuolių riekeles.

Iškeptus obuolius dedu į lėkštę, palieku atvėsti.

Į keptuvę pilu aliejaus, verčiu smulkintus svogūnus ir morkas, beriu druskos, pipirų.

Vis pamaišydama, kepinu ~10min ant vidutinės ugnies.

Kuomet daržovės gražiai apkepa, ugnį išjungiu. Laikydama rankoje keptuvę šiek tiek pakreipiu į vieną pusę taip, kad vienas keptuvės kraštas būtų žemiau, o kitas aukščiau. Stumiu daržoves į aukštesnę pusę, paspaudžiu, kad nubėgtų aliejaus perteklius(bus mažiau riebalų!

Dabar atsargiai (kad aliejus nesubėgtų atgal) šaukštu kabinu daržoves į lėkštę, kurioje patieksiu silkę.

Tolygiai paskirstau daržoves lėkštėje ir leidžiu joms atvėsti.

Nedideliais gabalėliais supjaustau 240g silkės (silpnais sūdytos arba tokios, kuri skaniausia).

Pjaustytą silkę išdėlioju ant atvėsusių kepintų svogūnų ir morkų.

Kepintos obuolių riekelės keliauja ant silkės sluoksnio.

Silkė beveik paruošta!

Dar beriu saujelę krapų – bus gražiau ir daugiau skonio – bet galima apsieiti ir be krapų arba juos pakeisti kitokiais mėgstamais žalumynais.

Tadam tadam… silkė gražuolė, keliauja ant stalo!!!

Pasigaminkite – nepasigailėsit 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti