Silkė su melionu ir pistacijom

Gaminimo laikas: 20 minučių

Puiki silkė šventėms ir kasdienai!!!

Silkė ir melionas… Negali būti! Ne, tikrai bus neskanu! Tokių sulaukiau komentarų iš namiškių…

O atsitiko taip, kad padėjus šią silkę ant šventinio stalo – dingo ji akimirksniu 😉.

Silkė su kepintomis daržovėmis, saldžiai gaiviu melionu ir pistacijom – puikus derinys (nors ir neįprastas) 🙂.

 

Ingredientai

Reikės:

~150g svogūno

~150g morkų

~200g meliono

120g silkės (silpnai sūdytos)

50g kepintų-sūdytų pistacijų

~ 3v/š alyvuogių aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

Pusžiedžiais supjaustau pusę didelio (ar vieną mažesnį) svogūno (~150g).

150g morkų supjaustau plonais šiaudeliais.

Į įkaitintą keptuvę pilu kelis šaukštus alyvuogių (ar kitokio) aliejaus, verčiu pjaustytus svogūną ir morkas.

Vis pamaišydama, kepinu ~15min ant nedidelės ugnies – kol svogūnas ir morkos suminkštės.

Pakepintas daržoves palieku atvėsti!

Kol vėsta daržovės pasiruošiu kitus ingredientus.

120g silkės (naudojau silpnai sūdytą) supjaustau kubeliais.

Nulupu ir kubeliais ar trumpais šiaudeliais supjaustau~200g meliono.

Susmulkinu ~50g kepintų – sūdytų pistacijų.

Į lėkštę sluoksniuoju viską iš eilės:

Pirmasis sluoksnis pjaustytų silkės gabalėlių (paskleidžiu ant viso lėkštės dugno).

Ant silkės išdėlioju atvėsusias, kepintas daržoves (svogūnas ir morkos).

Toliau pjaustyto meliono eilė (jis keliauja į lėkštę ant kepintų daržovių).

Ir galutinis ar viršutinis sluoksnis smulkintų pistacijų.

Galima skanauti iš karto arba šiek tiek palaukti 😉

Labai gardi ir nenuobodi silkė!

Skanaus gaminantiems, valgantiems ir draugus vaišinantiems!!!

😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti