Gaminimo laikas: 20 minučių
Puiki silkė šventėms ir kasdienai!!!
Silkė ir melionas… Negali būti! Ne, tikrai bus neskanu! Tokių sulaukiau komentarų iš namiškių…
O atsitiko taip, kad padėjus šią silkę ant šventinio stalo – dingo ji akimirksniu 😉.
Silkė su kepintomis daržovėmis, saldžiai gaiviu melionu ir pistacijom – puikus derinys (nors ir neįprastas) 🙂.
Reikės:
~150g svogūno
~150g morkų
~200g meliono
120g silkės (silpnai sūdytos)
50g kepintų-sūdytų pistacijų
~ 3v/š alyvuogių aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
Pusžiedžiais supjaustau pusę didelio (ar vieną mažesnį) svogūno (~150g).
150g morkų supjaustau plonais šiaudeliais.
Į įkaitintą keptuvę pilu kelis šaukštus alyvuogių (ar kitokio) aliejaus, verčiu pjaustytus svogūną ir morkas.
Vis pamaišydama, kepinu ~15min ant nedidelės ugnies – kol svogūnas ir morkos suminkštės.
Pakepintas daržoves palieku atvėsti!
Kol vėsta daržovės pasiruošiu kitus ingredientus.
120g silkės (naudojau silpnai sūdytą) supjaustau kubeliais.
Nulupu ir kubeliais ar trumpais šiaudeliais supjaustau~200g meliono.
Susmulkinu ~50g kepintų – sūdytų pistacijų.
Į lėkštę sluoksniuoju viską iš eilės:
Pirmasis sluoksnis pjaustytų silkės gabalėlių (paskleidžiu ant viso lėkštės dugno).
Ant silkės išdėlioju atvėsusias, kepintas daržoves (svogūnas ir morkos).
Toliau pjaustyto meliono eilė (jis keliauja į lėkštę ant kepintų daržovių).
Ir galutinis ar viršutinis sluoksnis smulkintų pistacijų.
Galima skanauti iš karto arba šiek tiek palaukti 😉
Labai gardi ir nenuobodi silkė!
Skanaus gaminantiems, valgantiems ir draugus vaišinantiems!!!
😉