Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Kam gardžios, šiltos, sočios ir neapsunkinančios vakarienės???
Kaip mums patiko šios morkų salotos (jei galima jas taip pavadinti😊), kad negaliu nepasidalinti su Jumis!!! Gal susigundysite, pasigaminsite ir paragausite? Juk pagaminti šias salotas juokų darbas!
Salotas valgėme keturiese – mums užteko 😉
O dėl morkų kepimo laiko – viskas priklauso nuo to, kokio dydžio ir šviežumo morkos – tad stebėkite ir neperkepkite😉. Patikrinti ar morkos iškepę, lengvai galima šakute – šakutė turi lengvai įsmigti į morkos gabalėlį.
Reikės:
1kg morkų
3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Šaukštelio česnakų granulių
200g fetos sūrio
2 šaukštų kepintų saulėgrąžų
Saujelės petražolių
Kaip gaminti:
1kg nevirtų morkų nulupu. Morkas supjaustau į keturias dalis – pjaunu morką pusiau ir dar kartą pusiau išilgai. Jei morkos didesnės supjaustau smulkiau.
Supjaustytas morkas verčiu į dubenį, užpilu 3-4 šaukštus alyvuogių aliejaus – sumaišau.
Beriu druskos, pipirų, šaukštelį česnakų granulių – vėl viską sumaišau (šaukštu).
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir išdėlioju visas supjaustytas morkas. Morkas išdėlioju taip, kad būtų vienas sluoksnis – viena prie kitos, bet ne viena ant kitos 😉.
Kepimo skardą su morkomis šaunu į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~40min – viršus apačia be vėjelio.
Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės ypatybių ir nuo to, kokio dydžio gabalėliais supjaustėte morkas. Patikrinti ar morkos iškepę galite šakute, jei šakutė lengvai sminga į morkos gabalėlį – tuomet morkos iškepę.
Kol kepa morkos, sausoje keptuvėje pakepinu 2 šaukštus saulėgrąžų. Saulėgrąžas kepinu vis pamaišydama ~3min ant vidutinės ugnies, kol gražiai paskrunda (stebėkite, kad nesudegtų!).
Susmulkinu saujelę šviežių petražolių.
Iškeptas morkas sudedu į didesnę lėkštę, ant viršaus patrupinu ~200g fetos sūrio, beriu pakepintas saulėgrąžas ir smulkintų petražolių.
Viskas vakarienė paruošta!!!
Kviečiu greitai visus prie stalo, kol morkos neatšalo 😉!
Gardžios – keptos, salstelėję morkos nuostabiai dera su sūroku fetos sūriu, kepintomis, traškiomis saulėgrąžomis ir šviežumo skoniui suteikiančiomis petražolėmis… mmmmm… LABAI LABAI – gardu 😋
Gaminantiems – Skanaus!!!