Skaniausios orkaitėje keptos bulvės

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Skaniausios orkaitėje keptos bulvės, o svarbiausia – greitai ir lengvai pagaminamos, net nulupti nereikės!!!
Dabar mano mėgstamiausios!!! Gardžiai paskrudę bulvės su keptais česnakais ir grietine. Puikus patiekalas ir jokių įmantrių pagardų ar mėsų visai nereikia 😉
Kaip skanu – išlukštenus keptą česnaką dėti ant apskrudusios bulvės gabalėlio ir valgyti padažius į grietinę – mmm… net dabar seilės kaupiasi prisiminus:)
Būtinai išsikepkit ir paragaukit – liksite neabejingi šioms keptoms bulvėms 😉.
Ingredientai

Reikės:

10 vidutinio dydžio bulvių (arba daugiau)
1šaukštas bulvių prieskonių su druska
3-4v/š alyvuogių aliejaus (tinka ir kitoks aliejus)
Galvutės česnako (galima daugiau)
Grietinės
Žalumynų

Kaip gaminti:

Vidutinio dydžio bulves kruopščiai nuplaunu – plaunu kempinėlės pagalba – labai patogu ir gerai nusiplauna.

Nuplautas bulves pjaunu į keturias dalis – ketvirčiais (jei bulvės didesnės reikėtų supjaustyti smulkiau) ir verčiu į dubenį.

Ant supjaustytų bulvių beriu šaukštą bulvių prieskonių (naudojau prieskonių mišinį keptoms bulvėms su druska) – sumaišau.

Tuomet pilu 3-4 valgomus šaukštus alyvuogių aliejaus (galima naudoti ir kitokį aliejų) – vėl viską sumaišau.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Verčiu paruoštas bulves. Bulves tolygiai paskirstau po visą skardą, kad būtų sudėtos viena prie kitos.

Imu didesnę česnako galvutę. Česnaką išskirstau skiltelėmis – nulupti nereikia!!! Neluptas česnako skilteles išdėlioju tarp bulvių skiltelių.

Kepu įkaitintoje 200C orkaitėje ~45-50min, viršus apačia be vėjelio.

Kuomet bulvės gražiai apskrunda – jos paruoštos!

Iškeptas bulves traukiu lauk iš orkaitės.

Susmulkinu saujelę krapų ir petražolių, smulkintais žalumynais pabarstau iškeptas bulves.

Prie keptų bulvių patiekiu grietinės.

Lukštenu česnako skilteles dedu ant bulvės skiltelės, dedu šaukštelį grietinės ant viršaus ir ragauju… mmm… kaip gardu!!!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti