Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Reikės:
Kaip gaminti:
Vidutinio dydžio bulves kruopščiai nuplaunu – plaunu kempinėlės pagalba – labai patogu ir gerai nusiplauna.
Nuplautas bulves pjaunu į keturias dalis – ketvirčiais (jei bulvės didesnės reikėtų supjaustyti smulkiau) ir verčiu į dubenį.
Ant supjaustytų bulvių beriu šaukštą bulvių prieskonių (naudojau prieskonių mišinį keptoms bulvėms su druska) – sumaišau.
Tuomet pilu 3-4 valgomus šaukštus alyvuogių aliejaus (galima naudoti ir kitokį aliejų) – vėl viską sumaišau.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Verčiu paruoštas bulves. Bulves tolygiai paskirstau po visą skardą, kad būtų sudėtos viena prie kitos.
Imu didesnę česnako galvutę. Česnaką išskirstau skiltelėmis – nulupti nereikia!!! Neluptas česnako skilteles išdėlioju tarp bulvių skiltelių.
Kepu įkaitintoje 200C orkaitėje ~45-50min, viršus apačia be vėjelio.
Kuomet bulvės gražiai apskrunda – jos paruoštos!
Iškeptas bulves traukiu lauk iš orkaitės.
Susmulkinu saujelę krapų ir petražolių, smulkintais žalumynais pabarstau iškeptas bulves.
Prie keptų bulvių patiekiu grietinės.
Lukštenu česnako skilteles dedu ant bulvės skiltelės, dedu šaukštelį grietinės ant viršaus ir ragauju… mmm… kaip gardu!!!
Skanaus 😉