Sluoksniuotos tešlos suktinukai su kumpiu ir sūriu

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Greitai pagaminami sluoksniuotos tešlos suktinukai su kumpiu, sūriu ir žalumynais.

Vos keli ingredientai ir kelios minutės praleistos virtuvėje – tik tiek reikia, kad pagaminti nuostabių užkandžių.

Skanūs tiek šilti, tiek ir atvėsę, todėl jei svarstote, ką išsikepti iškylai gamtoje – išsisaugokite šį receptą – pravers 🙂.

O dar šie labai gardūs užkandukai – raitūziukai – puiki idėja savaitgalio pusryčiams 😉!

Ingredientai

Reikės:

500g sluoksniuotos tešlos (4 lapeliai)

100g fermentinio sūrio

100g kumpio k/r

1 šaukštelio džiovintų (šviežių) krapų

2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų

Kiaušinio

Sezamo sėklų

Kaip gaminti:

Iš šaldiklio išimu ir atitirpinu sluoksniuotos tešlos. Mano sluoksniuota tešla 500g – 4 lakštai. Jei turite vieną didelį tešlos lakštą, bus dar paprasčiau 😉.

Burokine tarka sutarkuoju 100g fermentinio sūrio ir 100g karšto rūkymo kumpio.

Tarkuotą sūrį ir kumpį dedu į dubenį.

Beriu šaukštelį džiovintų krapų (švieži dar labiau tinka, bet aš neturėjau).

2 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų keliauja į bendrą dubenį prie kitų ingredientų.

Viską sumaišau – įdaras paruoštas.

Atitirpintus 4 sluoksniuotos tešlos lakštus pakočioju – išploninu.

Ant vieno lakšto dedu pusę įdaro. Įdarą tolygiai paskirstau ant viso lakšto.

Tuomet ant viršaus dedu kitą tešlos lapą ir kočioju kočėlu, kad tešlos sluoksniai susijungtų ir suplonėtų.

Taip pat paruošiu kitus du tešlos lakštus.

Bus du nemaži tešlos lakštai su įdaru.

Supjaustau tešlos gabalus skersai maždaug 2,5cm pločio juostelėmis.

Kiekvieną juostelę susuku ir perkeliu į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.

Mažame dubenėlyje suplaku kiaušinį.

Suplaktu kiaušiniu patepu kiekvieną susuktą juostelę.

Pabarstau sezamo sėklomis.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~25min, viršus apačia be vėjelio.

Iškepusius “raitūziukus” kuo greičiau nešu ant stalo 😉.

Ir kodėl nepasigaminti tokių ale bandelių savaitgalio pusryčiams? Viskas greitai ir super paprastai, o svarbiausia labai skaniai.

Įdaras suktinukams gali būti ir visai kitoks: varškės, sūrio, uogienės, viskas priklauso nuo fantazijos…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti