Sluoksniuotos tešlos užkandis su persikais ir kumpiu

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Gal ieškote gardžių, greitai ir lengvai pagaminamų užkandžių recepto? Tuomet – Jūs jį radote!!!

Labai skanūs, puošnūs, saldžiai – sūrūs pyragėliai iš sluoksniuotos tešlos. Tereikia kelių ingredientų ir prabangus užkandis ant jūsų stalo 😉.

Ingredientai

Reikės:

Sluoksniuotos tešlos (bemielės ar mielinės)

Kiaušinio

Persikų

Mėlynojo svogūno

Medaus

Salotų lapelių

Serano kumpio

Fetos sūrio

Graikinių riešutų

Ingredientų kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus 😊

Kaip gaminti:

Atšildau kelis (2) lakštus sluoksniuotos tešlos, tešlos lakštai 10x20cm dydžio (naudojau mielinę, bet tinka ir bemielė).

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Ant kepimo popieriaus dedu tešlos lakštelius ir pjaunu juos skersai pusiau – bus keturi dideli pyragėliai – užkandėliai 😉.

Tešlos gabalėlius subadau šakute, palikdama ~1cm kraštelį aplinkui – nesubadytą.

Dubenėlyje suplaku kiaušinį.

Kiaušinio plakiniu patepu tešlos gabalėlius.

Riekelėmis supjaustau 2 nedidelius persikus.

Persiko riekeles išdėlioju ant kiekvieno tešlos lakšto vidurio.

Pusžiedžiais supjaustau 0,5 nedidelio mėlynojo svogūno,

Svogūno gabalėlius įterpiu tarp persiko riekelių.

Būsimus užkandžius pašlakstau keliais šaukšteliais skysto medaus.

Kepsiu įkaitintoje 190C orkaitėje ~20min – viršus apačia be vėjelio.

Kuomet tešla, persikai ir svogūnas gražiai apskrunda – traukiu skanumynus lauk iš orkaitės.

Ant iškeptų užkandžių išdėlioju kelis salotų lapelius.

Dedu po riekelę serano kumpio (ar kito šalto rūkymo kumpio riekelę).

Patrupinu fetos sūrio 😋.

Susmulkinu saujelę graikinių riešutų.

Riešutais apibarstau būsimus užkandžius.

Dar šiek tiek medučio ant viršaus irrr…

Skanumynas… Gardumynas… Paruoštas…😉

Skanaus 🍷

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti