Paprastai ir grietai pagaminami makaronai su slaptu ingredientu 😉
Slaptasis ingredientas – ypatingai grynas alyvuogių aliejus ‘Hojiblanca’ iš Ispanijos – Andalūzijos regiono.
Siūlau pasigaminti ir paragauti šių puikaus skonio spagečių su česnakiniu padažu, kuriems pagaminti užtruksite ~15min 😊
Reikės:
300g spagečių
druskos
3v/š alyvuogių aliejaus
4-5sk.česnako
~150ml skysčio nuo makaronų
25g šviežių petražolių
~70g tarkuoto parmezano
Šis ‘Hojiblanca’ alyvuogių aliejus universalus ir puikiai tinka įvairiems patiekalams gaminti ir gardinti. Labai patogu, kad aliejų galima naudoti ilgesniam kepimui net ir aukštose temperatūrose. Tad jei norite, drąsiai kepkite keptuvėje ar orkaitėje arba gaminkite kitus mėgstamus patiekalus 😉
Šio puikaus alyvuogių aliejaus galite įsigyti internetinėje parduotuvėje https://www.virgenextra.lt/
Kaip gaminti:
Pasūdytame vandenyje išverdu 300g spagečių.
Kol makaronai verda pasiruošiu padažą, jam pagaminti reikės kelių minučių, todėl pradėti gaminti padažą reikia kuomet makaronų virimo laikas į pabaigą 😉 :
Į keptuvę pilu 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, dedu 4-5 skilteles smulkinto česnako – kepinu ~2min ant vidutinės ugnies.
Po 2 min į keptuvę įpilu ~150ml skysčio nuo verdančių makaronų.
Sudedu išvirtus makaronus ir viską kepinu keptuvėje (ant vidutinės ugnies), kol makaronai sugers visą skystį ~2min.
Tuomet į keptuvę dedu 25g smulkintų petražolių – kepinu ~1min.
Ant makaronų beriu 70g tarkuoto parmezano – viską gerai sumaišau.
Spagečiai paruošti!
Skanaus 😉