Toookio gardumo pica!!! – sako man sūnus rodydamas nykštį į viršų 👍 ir kraipydamas galvą!!! Kodėl ankščiau tokios neiškepei?
Minkšta, gardi, tįstanti, storapadė pica su DAUG sūrio, kumpio, pomidoriukų ir puokštele šviežių daržovių!!! Įtariu, kad nuo šiol, bus mūsų mėgstamiausia😉.
Ir negalvokite, kad pagaminti ją labai sudėtinga. Tikrai ne! Nereikia nei ilgai laukti, nei ilgai minkyti tešlą! Jokių paslapčių, viskas paprasta ir nesudėtinga: tešlą užmaišom (šiek tiek palaukiam, kol pakils), išplojam (kočioti nereikia), sudedam norimus priedus, pagardus ir kepam…
Tad jei nesugalvojate, kuo pradžiuginti savo šeimą, ar ką pagaminti savaitgaliui, pabandykite iškepti šią picą – tikrai liksite patenkinti;)
Ingredientai

Reikės:

Tešlai:
300g miltų
250ml šilto (drungno) vandens
1 šaukštelio sausų mielių
1 šaukštelio medaus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
0,5 šaukštelio druskos
Picos priedai:
2 šaukštų pomidorų padažo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
200g sūrio
150g mocarelos rutuliukų
150g karšto rūkymo kumpio
60g svogūno
Vyšninių pomidorų
Džiovinto raudonėlio
Ridikėlių, petražolių, svogūnų laiškų, salotų lapelių

Kaip gaminti:

Į didesnį dubenį pilu 250ml šilto vandens (vanduo gali būti drungnas, bet nekarštas), beriu šaukštelį sausų mielių, dedu šaukštelį medaus, pilu šaukštą alyvuogių aliejaus ir 0,5 šaukštelio druskos – viską gerai sumaišau šakute ar šluotele (svarbiausia, kad ištirptų medus).

Tuomet į dubenį verčiu 300g kvietinių miltų ir šaukštu ar šakute užmaišau tešlą. Tešla turi būti labai tiršta, lipni.

Dubenį su tešla uždengiu rankšluosčiu ir palieku ~1val pakilti.

Pasiruošiu visus  produktus, kuriuos dėsiu ant picos: sutarkuoju sūrį, supjaustau kumpį, svogūną, pomidoriukus.

Gabalą kepimo popieriaus lapo (kepimo skardos dydžio) dedu ant stalo. Ant kepimo popieriaus beriu saują miltų ir verčiu pakilusią tešlą. Ant tešlos beriu dar saujelę miltų, pasimiltuoju rankas. Kelis kartus apversdama tešlą lankstau į kamuoliuką : iš pradžių tešlos kraštus lenkiu į viduriuką, gautą kamuoliuką apverčiu, beriu šiek tiek miltų, kamuoliuką išploju ir vėl užlenkiu kraštus i vidų. Tešlos kamuoliuką apverčiu taip, kad užlankstyti galai būtų apačioje. Ant tešlos beriu šiek tiek miltų ir rankomis spausdama, tempdama išploju ~33cm skersmens lakštą.

Paruoštą picos padą su visu kepimo popieriumi perkeliu į kepimo skardą.

Picos padą aptepu 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.

2 šaukštus pomidorų padažo tolygiai paskirstau ant picos pado.

Tuomet beriu 100g tarkuoto fermentinio sūrio.

Ant sūrio sluoksnio išdėlioju ~150g pjaustyto karšto rūkymo kumpio – supjausčiau kumpį nedideliais gabalėliais.

Kelis ketvirčiais pjaustytus vyšninius pomidoriukus ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną išdėlioju ant picos.

Ant būsimos picos keliauja 150g mocarelos rutuliukų ir 100g tarkuoto fermentinio sūrio.

Picos paviršių pabarstau džiovintais raudonėliais.

Šaunu picą į neįkaitintą orkaitę (svarbu, kad orkaitė būtų neįkaitinta!), kepsiu 180C temperatūroje ~20-25min su karšto oro ir apatinio šildytuvo funkcija (jei nėra kepkite viršus apačia be vėjelio).

Ant iškeptos picos dedu smulkintų petražolių, svogūnų laiškų, šviežių salotų lapelių, pjaustytų ridikėlių (galima ir nieko nedėti, bet mums taip labai patiko😋)

Pjaustome ir valgome, pica labai gardi, minkšta, su daug sūrio – nereikėjo nei padažo…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti