Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Va šiuos kepsnelius mano šeima galėtų valgyti kiekvieną dieną!!!
Sultingi, minkšti, gardūs ir labai greitai pagaminami 👍.
Tad nieko nelaukiu – dalinuosi receptu 🙂!
Reikės:
~500g vištienos filė
Druskos
Pipirų
Šiek tiek miltų
2 kiaušinių
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
Turiu 3 nedidelius vištienos filė gabalėlius ~500g. Juos pjaunu išilgai pusiau (išploninu).
Perpjautus gabalėlius išdėlioju ant pjaustymo lentelės ir lengvai padaužau kočėlu.
Stipriai “plakti”, kad mėsa taškytųsi nereikia – tik lengvai pamušti, kad šiek tiek suplonėlų ir viskas 😉. Po to mėsą apverčiu ir padaužau kitą pusę.
Beriu druskos, pipirų.
Vištienos gabalėlius apverčiu, beriu dar šiek tiek druskos ir pipirų.
Į keptuvę pilu aliejaus ir kaitinu ant vidutinės ugnies. O kol aliejus įkais, apvoliosiu būsimus kepsnelius miltuose ir kiaušinių plakinyje.
Į dubenėlį beriu šiek tiek miltų.
Miltuose apvolioju vištienos gabalėlius.
Į dubenėlį įmušu du kiaušinius, juos suplaku.
Miltuose apvoliotus gabalėlius pavilgau kiaušinių plakinyje.
Dedu vištieną į įkaitintą keptuvę su aliejumi.
Kepu ant vidutinės ugnies ~3-5min vieną pusę.
Tuomet kepsnelius apverčiu ir kepu dar apie 3min ant vidutinės ugnies.
Kepsneliai pagaminti!!!
Prie kepsnelių patiekiau (vaikų mėgstamiausių) bulvyčių ir šviežių daržovių salotų 😉.
Daugiau salotų receptų rasite čia: https://www.maistomegeja.lt/?s=salotos
Bet – tai – kaip – SKANU!!!
Būtinai paragaukite 😋…
Skanaus!