Gaminimo laikas: 20 minučių
Šis nuostabus, minkštas, sultingas, aromatingas vištienos filė kepsnys, gali tapti ir jūsų gardžia vakariene ar pietumis. Jei tik mėgstate vištieną 😉.
Svarbiausia paruošiama ši vištiena labai greitai ir visai paprastai – prireiks vos 15-20min.
Tad nieko nelaukite ir paragaukite!!!
Reikės:
500g vištienos filė
Druskos
Pipirų
Miltų
Aliejaus kepimui
Padažui:
15g sviesto
2 šaukštų sojų padažo
1 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukštelio medaus
2 skiltelių česnako
Kaip gaminti:
~500g vištienos filė gabalėlius (filė padalinta į dvi dalis) paviršiuje įpjaunu skersai ir išilgai (rombais), perpjauti nereikia tik įpjauti.
Beriu druskos, pipirų ant įpjautos vištienos pusės – šiek tiek įtrinu mėsą prieskoniais (pamasažuoju😉).
Į lėkštę pilu miltų (~50g)
Apvolioju miltuose vištienos filė gabalėlius.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Ir dedu miltuose apvoliotus vištienos krūtinėlės gabalėlius (supjaustytoji pusė lieka viršuje).
Kepu kepsnius ant vidutinės ugnies ~4min.
Po to mėsą apverčiu ir kepu dar ~4min ant vidutinės ugnies.
Tuomet ugnį sumažinu ir į keptuvę prie kepsnelių dedu ~15 g sviesto.
Prie sviesto priglaudžiu 2 smulkintas česnako skilteles, šaukštelį medaus, pilu 2 šaukštus sojų padažo ir šaukštą citrinos sulčių.
Viską sumaišau ir tolygiai paskirstau keptuvėje.
Uždengiu dangtį, kepsiu kepsnius su padažu ~2min ant silpnos ugnies.
Po 2min kepsnelius apverčiu, palaistau keptuvėje esančiu medaus-česnako padažu.
Vėl uždengiu dangtį, dar kepu ~2min ant silpnos ugnies.
Štai ir viskas… Kepsniai paruošti!
Kol kepė kepsniai spėjau išvirti ryžių, o vaikai pagamino morkų salotų.
Morkų salotoms – morkas sutarkuoti burokine tarka, įtarkuoti skiltelę česnako ir sumaišyti su šaukštu majonezo – nežinau kodėl, bet taip pagamintos morkų salotos mano šeimai labai patinka 🙂.
Greita, gardi, graži vakarienė šiandien mūsų namuose buvo!!!
Pasigaminkite ir paragaukite – labai skanu.
Skanaus 😋