Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Jei mėgstate moliūgus ir sumuštinius, šie spalvingi, gardūs, sotūs ir nenuobodūs karšti sumuštiniai kaip tik Jums!
Moliūgai, kumpis ir sūris – puikus derinys… Viens du trys ir skaniausi pusryčiai, užkandis ar vakarienė paruošti 😉.
Reikės:
250g šviežio moliūgo
60g kumpio š/r
70g sūrio
2 skiltelės česnako
1 kiaušinio
6 riekelių sumušt. duonos
Petražolių
Kepintų moliūgo sėklų
Alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti:
Nedidelį moliūgą ar gabalėlį moliūgo nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais. Supjaustyto moliūgo buvo 250g.
Supjaustytą moliūgą verčiu į dubenį.
Sutarkuoju ~70g fermentinio sūrio (burokine tarka) ir dedu prie pjaustyto moliūgo.
Smulkintos 2 česnako skiltelės keliauja prie sūrio ir moliūgo.
Kubeliais supjaustau nedidelį gabalėlį kumpio ~60g. Rinkausi kumpį šalto rūkymo, bet puikiai tinka ir karšto rūkymo kumpelis. Pjautytą kumpį dedu į dubenį prie visų pjaustytų reikalų 😉
Įmušu vieną kiaušinį, beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau – įdaras paruoštas.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir dedu 6 sumuštinių duonos riekeles.
Ant sumuštinių duonos riekelių išdėlioju visą pasiruoštą įdarą. Gal atrodys daugoka, bet kepant moliūgas suminkštės, sūris išsilydys ir bus pats tas 😉
Paruoštus sumuštinius kepu įkaitintoje 200C orkaitėje 20min (viršus apačia be vėjelio).
Iškeptus sumuštinius pašlakstau alyvuogių aliejumi, beriu smulkintų petražolių ir kepintų moliūgo sėklų.
Skanaus!!!