Ar galima sušių pasigaminti namuose? Tikrai taip😉!
Siunčiu jums labai paprastą ir nesudėtingą receptą. Žinoma, sušiai ne tokie dailūs ir lygūs kaip užsakyti, bet skonis – puikus!
Naudojau sušių ryžius, juos išviriau pagal nurodymus ant dėžutės.
Reikės:
600g virtų sušių ryžių
0,5 šaukštelio druskos
2 valgomų šaukštų sušių acto
Jūros dumblių lapų
Agurko
Tepamojo sūrelio (Philadelphia ar panašaus)
Krabų lazdelių
Avokado
Sūdytos lašišos
Susukau 5 ritinėlius;)
Sojų padažo – patiekti prie sušių
Kaip gaminti:
Pasiruošiu ryžius:
Suši ryžius viriau pagal instrukciją ant suši ryžių pakuotės.
Stiklinę ryžių pilu į kiaurasamtį (sietelį) ir gerai nuplovusi, palieku ryžius kiaurasamtyje ~30min, kad nutekėtų vanduo.
Ryžius verčiu į puodą, užpilu 2 stiklinėm vandens ( 1 stiklinė ryžių + 2 stiklinės vandens).
Uždengiu dangčiu, palaukiu, kol užvirs. Kai užverda verdu 8min ant vidutinės ugnies, po to ugnį sumažinu ir verdu dar 8min ant silpnos ugnies.
Tuomet ugnį išjungiu ir palaikau uždengus 10min.
Šiek tiek pravėsusius ryžius gardinu 0,5 šaukštelio druskos ir 2 šaukštais sušių acto.
Jūros dumblių lapą dedu ant bambukinio sušių kilimėlio šiurkščiąja puse į viršų.
Ant dumblių lapo dedu ~3 šaukštus virtų (drungnų) ryžių juos tolygiai paskirstau ant dumblių lapo.
Ilgą agurko juostelę dedu ant ryžių (dėti reikia maždaug 2cm nuo krašto).
Ant agurko užtepu šaukštą tepamojo sūrelio (Philadelphia ar panašaus).
Rūkytą lašišą supjaustau juostelėmis ir išdėlioju ant agurko.
Spaudžiant – kilimėlio pagalba susuku suktinuką.
Kitus suktinukus pagaminsiu taip pat tik dar papildomai įdėsiu krabų lazdelių ir avokado.
Kaip ir kokius ingredientus naudoti skonio reikalas, aš gaminau mūsų šeimoje mėgstamiausius😉.
Iš šio keikio ryžių susukau 5 suktinukus.
Sušiai paruošti!
Aštrų peilį sudrėkinu vandeniu ir pjaustau suktinukus norimo dydžio gabalėliais (aš pjausčiau ~2cm pločio griežinėliais).
Sušį panardinu į sojų padažą – ragauju… mmm…labai gardu!
Skanaus