Šventinis silkės tortukas 🙃. Saldu + sūru = labai gardu!!!
Labai dažnai gaminu šią silkę su vaisiais – man ji labai patinka. Ir nebūtinai torto formos turi būti 😉 patiekti galima ir paprastai sudėjus viską į lėkštę. Bet taip juk gražiau, šventiškiau ir nekasdieniška.
Ingredientai

Reikės:

300g silkės (aliejuje)
100g razinų
100g džiovintų abrikosų
100g džiovintų slyvų
200g svogūnų
200g morkų
Aliejaus kepimui
2 šaukštų pomidorų padažo
Petražolių (nebūtinai)

Kaip gaminti:

100g razinų dedu į dubenėlį, 100g džiovintų slyvų dedu į kitą dubenėlį ir 100g džiovintų abrikosų verčiu į trečią dubenėlį.

Užpilu džiovintus vaisius verdančiu vandeniu, vanduo turi apsemti vaisius.

Palieku dubenėlius pailsėti ~ 20-30min.

Kuomet vanduo atvėsta nupilu jį, o slyvas ir abrikosus supjaustau nedideliais kubeliais. Razinų nesmulkinu.

Sutarkuoju 200g morkų, kubeliais supjaustau 200g svogūnų.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, verčiu pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas.

Vis pamaišydama kepinu ~7min ant vidutinės ugnies.

Tuomet prie apkepusių morkų ir svogūnų verčiu smulkintus džiovintus vaisius – sumaišau.

Dedu 2 šaukštus pomidorų padažo.

Viską kepinu pamaišydama ~5min ant vidutinės ugnies.

Įdaras paruoštas 😉.

Palieku kepintus “reikalus” atvėsti.

Kubeliais supjaustau ~300g silkės filė (naudojau silkės filė aliejuje).

Imu lėkštę į ją dedu torto formą (16cm) atsegamais kraštais be dugno.

Į formos dugną verčiu pjaustytą silkę – tolygiai paskirstau.

Ant silkės verčiu atvėsusį kepintą džiovintų vaisių ir daržovių įdarą – tolygiai paskirstau, šiek tiek paspaudžiu mentele (sulyginu paviršių).

Susmulkinu saujelę šviežių petražolių.

Petražoles beriu ant tortuko viršaus.

Atsargiai nuimu formelę – silkės užkandis paruoštas 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti