Reikės:
Kaip gaminti:
100g razinų dedu į dubenėlį, 100g džiovintų slyvų dedu į kitą dubenėlį ir 100g džiovintų abrikosų verčiu į trečią dubenėlį.
Užpilu džiovintus vaisius verdančiu vandeniu, vanduo turi apsemti vaisius.
Palieku dubenėlius pailsėti ~ 20-30min.
Kuomet vanduo atvėsta nupilu jį, o slyvas ir abrikosus supjaustau nedideliais kubeliais. Razinų nesmulkinu.
Sutarkuoju 200g morkų, kubeliais supjaustau 200g svogūnų.
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, verčiu pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas.
Vis pamaišydama kepinu ~7min ant vidutinės ugnies.
Tuomet prie apkepusių morkų ir svogūnų verčiu smulkintus džiovintus vaisius – sumaišau.
Dedu 2 šaukštus pomidorų padažo.
Viską kepinu pamaišydama ~5min ant vidutinės ugnies.
Įdaras paruoštas 😉.
Palieku kepintus “reikalus” atvėsti.
Kubeliais supjaustau ~300g silkės filė (naudojau silkės filė aliejuje).
Imu lėkštę į ją dedu torto formą (16cm) atsegamais kraštais be dugno.
Į formos dugną verčiu pjaustytą silkę – tolygiai paskirstau.
Ant silkės verčiu atvėsusį kepintą džiovintų vaisių ir daržovių įdarą – tolygiai paskirstau, šiek tiek paspaudžiu mentele (sulyginu paviršių).
Susmulkinu saujelę šviežių petražolių.
Petražoles beriu ant tortuko viršaus.
Atsargiai nuimu formelę – silkės užkandis paruoštas 😉.
Skanaus!!!