Gaminimo laikas: 15 minučių

Gaivios, sočios ir labai labai gardžios salotos su silke!

Ir kaip gali būti kitaip, kuomet salotos gaminamos namuose iš šviežių daržovių ir mėgstamų produktų 😉: šviežios ir sultingos salotos, traškūs agurkėliai, gaivūs vyšniniai pomidoriukai, sotumo suteikiantys silkės gabalėliai, konservuotos pupelės, o marinuoti svogūnai ir saldžiarūgštis citrinos-medaus padažas, puikiai dera šiose salotose ir yra būtent tas pagrindinis akcentas, dėl kurio salotos tampa nuostabiomis 😉

Visiems salotų ir silkės mėgėjams siūlau paragauti šias greitai ir lengvai pagaminamas salotas – tikrai nenusivilsite!!!

Ingredientai

Reikės:

150g salotų

250g agurkų

10 vyšninių pomidoriukų

10 ridikėlių

~240g silkės

Skardinė pupelių (400g)

60g svogūno

Šaukštelio cukraus

Šaukštelio obuolių acto

Saujos petražolių

Padažui:

Šaukštelio medaus

0,5 citrinos sulčių

3 šauktų alyvuogių aliejaus

Druskos + pipirų

Nurodyti kiekiai maždaug 4 porcijom 😉

Kaip gaminti:

Pusžiedžiais supjaustau ~60g svogūną.

Supjaustytą svogūną dedu į dubenį, beriu šaukštelį cukraus, pilu šaukštelį obuolių acto – viską sumaišau ir palieku 5-10min marinuotis.

Kol marinuojasi svogūnas, paruošiu salotas.

Į didesnį dubenį verčiu ~150g nuplautų ir šiek tiek susmulkintų salotų.

Riekelėmis supjaustau ~250g agurkų.

Agurkus verčiu į dubenį prie salotų.

10 vyšninių pomidoriukų supjaustau puselėmis, 10 ridikėlių supjaustau riekelėmis.

Pomidoriukus ir ridikėlius dedu į dubenį prie salotų ir agurkų.

Į dubenį keliauja marinuoti svogūnai.

Imu skardinę konservuotų pupelių (400g), nupilu skystį.

Pupeles verčiu į dubenį prie pjaustytų daržovių.

Viską gerai sumaišau.

Pasiruošiu padažą:

į dubenėlį dedu šaukštelį medaus, pilu išspaustų 0,5 citrinos sulčių – sumaišau.

3 šaukštus alyvuogių aliejaus pilu į citrinos sulčių ir medaus mišinį, beriu druskos, pipirų – sumaišau.

Padažas paruoštas!

Padažą pilu ant salotų – gerai sumaišau!

Paruoštas salotas išdėlioju į 4 dubenėlius.

Nedideliais kubeliais supjaustau ~240g silkės filė (naudojau silkės filė aliejuje).

Silkę dedu į dubenėlius prie daržovių.

Ant viršaus beriu šiek tiek smulkintų šviežių petražolių.

Silkės ir daržovių salotos paruoštos!!!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti