Gaminimo laikas: 15 minučių
Gaivios, sočios ir labai labai gardžios salotos su silke!
Ir kaip gali būti kitaip, kuomet salotos gaminamos namuose iš šviežių daržovių ir mėgstamų produktų 😉: šviežios ir sultingos salotos, traškūs agurkėliai, gaivūs vyšniniai pomidoriukai, sotumo suteikiantys silkės gabalėliai, konservuotos pupelės, o marinuoti svogūnai ir saldžiarūgštis citrinos-medaus padažas, puikiai dera šiose salotose ir yra būtent tas pagrindinis akcentas, dėl kurio salotos tampa nuostabiomis 😉
Visiems salotų ir silkės mėgėjams siūlau paragauti šias greitai ir lengvai pagaminamas salotas – tikrai nenusivilsite!!!
Reikės:
150g salotų
250g agurkų
10 vyšninių pomidoriukų
10 ridikėlių
~240g silkės
Skardinė pupelių (400g)
60g svogūno
Šaukštelio cukraus
Šaukštelio obuolių acto
Saujos petražolių
Padažui:
Šaukštelio medaus
0,5 citrinos sulčių
3 šauktų alyvuogių aliejaus
Druskos + pipirų
Nurodyti kiekiai maždaug 4 porcijom 😉
Kaip gaminti:
Pusžiedžiais supjaustau ~60g svogūną.
Supjaustytą svogūną dedu į dubenį, beriu šaukštelį cukraus, pilu šaukštelį obuolių acto – viską sumaišau ir palieku 5-10min marinuotis.
Kol marinuojasi svogūnas, paruošiu salotas.
Į didesnį dubenį verčiu ~150g nuplautų ir šiek tiek susmulkintų salotų.
Riekelėmis supjaustau ~250g agurkų.
Agurkus verčiu į dubenį prie salotų.
10 vyšninių pomidoriukų supjaustau puselėmis, 10 ridikėlių supjaustau riekelėmis.
Pomidoriukus ir ridikėlius dedu į dubenį prie salotų ir agurkų.
Į dubenį keliauja marinuoti svogūnai.
Imu skardinę konservuotų pupelių (400g), nupilu skystį.
Pupeles verčiu į dubenį prie pjaustytų daržovių.
Viską gerai sumaišau.
Pasiruošiu padažą:
į dubenėlį dedu šaukštelį medaus, pilu išspaustų 0,5 citrinos sulčių – sumaišau.
3 šaukštus alyvuogių aliejaus pilu į citrinos sulčių ir medaus mišinį, beriu druskos, pipirų – sumaišau.
Padažas paruoštas!
Padažą pilu ant salotų – gerai sumaišau!
Paruoštas salotas išdėlioju į 4 dubenėlius.
Nedideliais kubeliais supjaustau ~240g silkės filė (naudojau silkės filė aliejuje).
Silkę dedu į dubenėlius prie daržovių.
Ant viršaus beriu šiek tiek smulkintų šviežių petražolių.
Silkės ir daržovių salotos paruoštos!!!
Skanaus 😉