Tinginių balandėliai

Gaminimo laikas: ~1 valanda

Savaitgalis artėja… Ar jau sugalvojote, ką gaminsite? Jei dar nesugalvojote, siūlau pasigaminti – “tinginėlių” – tinginių balandėlių.

Gardūs, sultingi, minkšti ir nesudėtingai pagaminami 😉. Patiks ir vaikams ir suaugusiems!

Ingredientai

Reikės:

~1kg maltos mėsos

Druskos, pipirų

1 šaukštelio paprikos miltelių

100g ryžių (svoris nevirtų)

350g kopūsto

200g morkų

200g svogūnų

3-4 skiltelės česnako

Druskos

Pipirų

0,5 šaukštelio kmynų

2 kiaušinių

Aliejaus kepimu

500ml vandens

5 šaukštai pomidorų padažo

Petražolių (nebūtinai)

Iš šio kiekio produktų pagaminau “16 tinginėlių”

Kaip gaminti:

Išverdu 100g ryžių (100g ryžių užpilu 300ml vandens ir verdu, kol išvirs).

Smulkiomis juostelėmis supjaustau 350g kopūsto – galima sutarkuoti 😉.

Burokine tarka sutakuoju 200g morkų.

Kubeliais supjaustau 200g svogūnų.

Susmulkinu 3-4 skilteles česnako.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Verčiu pjaustytą kopūstą, svogūnus, tarkuotas morkas, smulkintus česnakus.

Beriu druskos, pipirų, 0,5 šaukštelio kmynų.

Vis pamaišydama kepinu ~15min ant vidutinės ugnies.

Pakepintas daržoves palieku atvėsti.

Į dubenį verčiu ~1kg maltos mėsos (naudojau maltą sprandinę, bet tinka ir kitokia mėsa, galima naudoti vištieną ar kalakutieną).

Beriu druskos, pipirų, šaukštelį paprikos miltelių – viską sumaišau.

Prie mėsos keliauja kepintos daržovės, virti ryžiai.

Įmušu du kiaušinius.

Vėl viską gerai sumaišau – man patogiausia ranka, bet galima ir šaukštu 😉.

Tinginėlių masė paruošta!!!

Rankas sudrėkinu vandeniu ir formuoju kotletų formos kukulius.

Man pavyko sulipdyti 16 tinginių balandėlių.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Apkepsiu tinginių balandėlius keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kepu 4-5min vieną pusę, po to apverčiu ir dar kepu 4-5min kitą pusę.

Taip apkepu visus tinginėlius.

Apkeptus kotletukus sudedu į puodą, kuriame troškinsiu.

Pagaminsiu padažiuką troškinimui:

į dubenėlį pilu 500ml vandens, dedu 5 šaukštus pomidorų padažo ar kečiupo – gerai sumaišau.

Gautu skysčiu užpilu apkepusius tinginių balandėlius.

Puodą uždengiu dangčiu ir kaitinu ant didesnės ugnies, kol užvirs.

Kuomet puodas užverda, ugnį sumažinu ir troškinu ~15min ant silpnos ugnies (uždengusi dangtį – maišyti nereikia).

Kuomet patiekalas paruoštas ant viršaus beriu saują smulkintų petražolių (nebūtinai, bet taip gražiau ir skaniau).

Valgėme tinginių balandėlius, užpiltus skaniuoju padažu, prisigėrusiu įvairių skonių su šaukštu grietinės ant viršaus 😊. Ir žinoma, su bulvėmis – kaipgi be jų.

Aš dar šviežių daržovių salotų kelis šaukštus motelėjau į savąją lėkštę. Bet vaikams ir vyrui daržovių neprireikė 😊. Kaip sakant, dėl skonio nesiginčyjama…

Skanaus gaminantiems!!!

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti