Tortilija su malta mėsa

Gaminimo laikas: 20 minučių

Labai greitai, paprastai ir baisiai skaniai!!!

Kažkur internete užmatytas tortilijų receptas, tiksliai prisiminti nepavyko – tad pridėjau šiek tiek fantazijos…

Ką galiu pasakyti – pavyko puikiai – sotu, gardu – daug geriau nei tikėjausi 😊.

Ingredientai

Reikės:

4 tortilijų (25cm)

500g maltos mėsos

60g svogūno

2 skiltelių česnako

Druskos

Pipirų

Paprikos miltelių

Raudonėlio

100g sūrio

Salotų

Pomidoro

Kaip gaminti:

500g maltos mėsos verčiu į dubenėlį. Naudojau maltą kiaulienos sprandinę, bet tinka ir kitokia malta mėsa (galima rinktis vištieną, kalakutieną ar jautieną…)

Smulkiais kubeliais supjaustau svogūną ~60g ir susmulkinu 2 skilteles česnako.

Smulkintą svogūną ir česnaką dedu prie maltos mėsos.

Beriu druskos, juodųjų pipirų, 0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio ir šaukštelį maltos saldžiosios paprikos miltelių.

Viską gerai sumaišau ranka ar šaukštu – kaip patogiau (man patogiau ranka 😉).

Mėsos įdaras paruoštas!

Tortiliją (25cm skersmens) dedu ant pjaustymo lentelės.

Ant tortilijos dedu 2-3 šaukštus mėsos įdaro.

Mėsos įdarą šaukštu plonai ir tolygiai paskirstau, prispaudžiu ant tortilijos, palikdama maždaug 1,5cm pločio neuždengtą kraštelį aplink.

Taip pasiruošiu visas keturias tortilijas.

Tortiliją su mėsa dedu į įkaitintą, sausą keptuvę – malta mėsa turi būti žemyn.

Kepu ant vidutinės ugnies ~4-5min.

Kol kepa tortilija sutarkuoju 100g fermentinio sūrio. Sūrį dedu netoli keptuvės – jo tuoj prireiks 😉

Po 4-5min kepimo (per tiek laiko plonas maltos mėsos sluoksnis tikrai iškepa) tortiliją apverčiu.

Ant vienos pusės dedu ~25g tarkuoto fermentinio sūrio.

Lenkiu tortiliją pusiau, šiek tiek paspaudžiu.

Sulenktą pusiau kepu ~1min ant vidutinės ugnies. Tada vėl apverčiu ir kepu dar ~1min ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.

Taip iškepu visas pasiruoštas tortilijas.

Galima būtų jau dabar valgyti, bet man dar kažko trūko…😊

Tad – kuomet iškeptą tortiliją iš keptuvės perkeliu ant lentelės ar lėkštės. Ant viršaus dedu saujelę salotų lapelių (gražgarstės), kelias pjaustyto pomidoro riekeles ir šiek tiek pjaustyto avokado gabalėlių.

O dabar jau tikrai viskas – skonis ir vaizdas – puikus!!!

Skanaus 😋

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti