Gaminimo laikas: 20 minučių
Labai greitai, paprastai ir baisiai skaniai!!!
Kažkur internete užmatytas tortilijų receptas, tiksliai prisiminti nepavyko – tad pridėjau šiek tiek fantazijos…
Ką galiu pasakyti – pavyko puikiai – sotu, gardu – daug geriau nei tikėjausi 😊.
Reikės:
4 tortilijų (25cm)
500g maltos mėsos
60g svogūno
2 skiltelių česnako
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių
Raudonėlio
100g sūrio
Salotų
Pomidoro
Kaip gaminti:
500g maltos mėsos verčiu į dubenėlį. Naudojau maltą kiaulienos sprandinę, bet tinka ir kitokia malta mėsa (galima rinktis vištieną, kalakutieną ar jautieną…)
Smulkiais kubeliais supjaustau svogūną ~60g ir susmulkinu 2 skilteles česnako.
Smulkintą svogūną ir česnaką dedu prie maltos mėsos.
Beriu druskos, juodųjų pipirų, 0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio ir šaukštelį maltos saldžiosios paprikos miltelių.
Viską gerai sumaišau ranka ar šaukštu – kaip patogiau (man patogiau ranka 😉).
Mėsos įdaras paruoštas!
Tortiliją (25cm skersmens) dedu ant pjaustymo lentelės.
Ant tortilijos dedu 2-3 šaukštus mėsos įdaro.
Mėsos įdarą šaukštu plonai ir tolygiai paskirstau, prispaudžiu ant tortilijos, palikdama maždaug 1,5cm pločio neuždengtą kraštelį aplink.
Taip pasiruošiu visas keturias tortilijas.
Tortiliją su mėsa dedu į įkaitintą, sausą keptuvę – malta mėsa turi būti žemyn.
Kepu ant vidutinės ugnies ~4-5min.
Kol kepa tortilija sutarkuoju 100g fermentinio sūrio. Sūrį dedu netoli keptuvės – jo tuoj prireiks 😉
Po 4-5min kepimo (per tiek laiko plonas maltos mėsos sluoksnis tikrai iškepa) tortiliją apverčiu.
Ant vienos pusės dedu ~25g tarkuoto fermentinio sūrio.
Lenkiu tortiliją pusiau, šiek tiek paspaudžiu.
Sulenktą pusiau kepu ~1min ant vidutinės ugnies. Tada vėl apverčiu ir kepu dar ~1min ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
Taip iškepu visas pasiruoštas tortilijas.
Galima būtų jau dabar valgyti, bet man dar kažko trūko…😊
Tad – kuomet iškeptą tortiliją iš keptuvės perkeliu ant lentelės ar lėkštės. Ant viršaus dedu saujelę salotų lapelių (gražgarstės), kelias pjaustyto pomidoro riekeles ir šiek tiek pjaustyto avokado gabalėlių.
O dabar jau tikrai viskas – skonis ir vaizdas – puikus!!!
Skanaus 😋