Įdarytos tortilijos labai greitas ir puikus patiekalas!!! Kiekvieną kartą gaminant – galima eksperimentuoti, ragauti ir atrasti vis naujus skonius! Tortilija, priklausomai nuo įdaro pasirinkimo, gali būti puikus desertas, užkandis arba “rimtesnis” patiekalas 😊
Šį kartą pasidalinsiu trimis receptais, kuriuos dažniausiai valgome pusryčiams 😉

Ingredientai

Reikės:

Pirmoji tortilija:
Tortilija 28cm
Pieniška dešrelė
pomidoro
tarkuoto sūrio
1a/š majonezo
0,5a/š kečupo
Šiek tiek aliejaus keptuvei patepti

Antroji tortilija saldi:
Tortilija 28cm
1v/š tepamo varškės sūrelio
Graikinių riešutų
banano
mango
Šiek tiek sviesto keptuvei patepti

Trečioji tortilija:
Tortilija 28cm
1a/š majonezo
0,5a/š kečupo
1 keptas kiaušinis (omletas)
Marinuotas agurkėlis
tarkuotas sūris
Šiek tiek aliejaus keptuvei patepti

Kaip gaminti:

1-oji tortilija:

Tortilijos lakštą (28cm) įpjaunu iki vidurio.

Ant ketvirčio tortilijos lakšto dedu pjaustytos pieniškos dešrelės, ant kito ketvirčio tepu majonezą (1a/š) sumaišytą su kečupu (0,5a/š), toliau ant sekančio ketvirčio kelios pomidoro riekelės ir ant likusios dalies saujelė tarkuoto sūrio.

Tortiliją sulankstau į trikampį – pirmą dalį su dešrelėmis verčiu ant padažo, tuomet dar kartą sulenkiu paslėpdama pomidorą ir užlenkiu ant tarkuoto sūrio. Taip iš apvalios tortilijos bus trikampė tortilija.

Įkaitintą keptuvę patepu šlakeliu aliejaus.

Tortiliją dedu į keptuvę – kepsiu ~2min ant vidutinės ugnies.

Tuomet apverčiu ir uždengus dangtį kepsiu dar ~2min ant vidutinės ugnies.

Skanaus!!!

2-oji tortilija:

Tortilijos lakštą įpjaunu iki vidurio.

Ant pusės tortilijos lakšto tepu 1 šaukštą tepamojo varškės sūrelio. Ketvirtį tortilijos palieku tik su sūreliu, ant ketvirčio dedu smulkintų graikinių riešutų, toliau ant sekančio ketvirčio kelios riekelės pjaustyto banano, ant likusios dalies dedu pjaustyto mango.

Tortiliją sulankstau į trikampį – pirmą dalį su sūreliu verčiu ant riešutų, tuomet dar kartą sulenkiu paslėpdama banano riekeles ir užlenkiu ant mango skiltelių. Taip iš apvalios tortilijos bus trikampė tortilija.

Įkaitintą keptuvę patepu sviestu.

Tortiliją dedu į keptuvę – kepsiu ~2min vieną pusę ir ~2min kitą pusę – ant vidutinės ugnies.

Skanaus!!!

3-ioji tortilija:

Tortilijos lakštą įpjaunu iki vidurio.

Ant pusės tortilijos lakšto tepu majonezą (1a/š) sumaišytą su kečupu (0,5a/š), ketvirtį palieku su tik su padažu, ant ketvirčio dedu iškeptą omletą (iš 1 kiaušinio), ant kito ketvirčio marinuoto agurko riekelių ant likusios dalies saujelė tarkuoto sūrio.

Tortiliją sulankstau į trikampį – pirmą dalį su padažu verčiu ant omleto, tuomet dar kartą sulenkiu paslėpdama marinuoto agurko riekeles ir užlenkiu ant tarkuoto sūrio. Taip iš apvalios tortilijos bus trikampė tortilija.

Įkaitintą keptuvę patepu šlakeliu aliejaus.

Tortiliją dedu į keptuvę – kepsiu ~2min ant vidutinės ugnies.

Tuomet apverčiu ir uždengus dangtį kepsiu dar ~2min ant vidutinės ugnies.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti