Gaminimo laikas: 30 minučių
Ar dažnai svarstote? Ką čia greito ir skanaus suvalgyti? O dar, kad vaikams patiktų?
Jei man kartais kyla tokie klausimai, visuomet pasitelkiu į pagalbą tortilijas!!!
Nes jos lyg koks magnetas traukia ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius 😊.
Suprantama, kodėl:
Nenuobodu, visada galima įdarui rinktis skirtingus produktus.
Vaikams lengviau įsiūlyti daugiau daržovių (galvojat morkas šiaip sau čia įkomponavau – neee, bet juk – su tortilijom viskas skanu 😀.
Svarbiausia – pagaminti paprasta ir nesudėtinga!!!
Reikės:
8 mažų tortilijų
400g vištienos šlaunelių mėsos arba vištienos filė
Svogūno
2 šaukštų pomidorų padažo
Druskos, Pipirų, Paprikos miltelių
150g paprikos
2 skiltelių česnako
Šiek tiek aliejaus kepimui
100g tarkuoto sūrio
Salotų
Nedidelės morkos
Krapų
Padažui:
Avokado
1 šaukšto graikiško jogurto
Druskos
Pipirų
Citrinos sulčių
Kaip gaminti:
Smulkiais kubeliais supjaustau didesnį svogūną, ~150g papriką ir 2 skilteles česnako.
Nedideliais gabalėliais supjaustau vištienos šlaunelių mėsą (tinka ir vištienos filė).
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu pjaustytą svogūną ir vištieną.
Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių – kepinu, vis pamaišydama, apie 5min ant didesnės ugnies.
Tuomet į keptuvę keliauja pjaustyta paprika ir smulkintos skiltelės česnako.
Kepinu, vis pamaišydama, ant didesnės ugnies ~5-7min.
2 šaukštus pomidorų padažo dedu į burbuliuojančią keptuvę – viską gerai sumaišau.
Pakepinu dar ~1min ir viskas – įdaras paruoštas.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
8 mažas tortilijas dedu į kepimo skardą – suglaudžiu tortilijų šonus – suformuoju šiokius tokius laivelius 😊.
Ant kiekvienos tortilijos vidurio dedu po gerą šaukštą kepinto įdaro su mėsa.
100g tarkuoto fermentinio sūrio išdėlioju ant mėsos įdaro.
Kepsiu tortilijas įkaitintoje 200C orkaitėje ~7min, viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa tortilijos pasiruošiu avokado padažą:
Nulupu ir supjaustau avokadą.
Supjaustytas avokadas keliauja į dubenėlį.
Ant avokado užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių, beriu druskos, pipirų ir dedu šaukštą graikiško jogurto.
Viską gerai sutrinu-sumaišau šakute.
Padažiukas paruoštas!
Apkepusias tortilijas traukiu lauk iš orkaitės.
Ant tortilijų dedu: salotų lapelių, pjaustytų marinuotų agurkėlių, avokado padažo, tarkuotos morkos ir krapų.
Šios daržovės buvo mano pasirinkimas – tikrai galima jas pakeisti kitomis😊.
Labai gardus ir lengvai pagaminamas patiekalas!!!
Taip pagalvojau, kad ne tik kasdienai, galima pasigaminti šias keptas torilijas, bet ir Naujųjų metų sutikimui ar šiaip kokiam smagiam vakarėliui.
Tik tuomet patiekimas gali būti šiek tiek kitoks – mėsą galima pasiruošti iš anksto, o vėliau viską tik išdėlioti į tortilijas ir pašauti į orkaitę 😉. Daržoves ir padažą patiekti prie iškeptų tortilijų atskirai, kad valgantieji patys prisidėtų, to – ką mėgsta ar kas patinka…
Skanių tortilijų!!!