Gaminimo laikas: 50 minučių
Labai gardūs ir greitai pagaminami tortilijų suktinukai su vištiena ir sūriu, puikiai tiks pietums ar vakarienei 😉…
Pabandykite, tikrai patiks!
Reikės:
500g vištienos krūtinėlės
Nedidelio svogūno
Kelių skiltelių česnako
Lauro lapelių
Juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių
Druskos
Vandens
3-4 džiovintų pomidorų
200g sūrio
4 šaukštų konservuotų kukurūzų
Saujos šviežių petražolių
Druskos
Pipirų
Česnako granulių (1a/š)
Paprikos miltelių (1a/š)
8vnt tortilijų (19cm)
1 kiaušinio
1šaukšto pieno
Džiovinto raudonėlio
Sezamo sėklų
Padažui:
3 šaukštų graikiško jogurto
2 skiltelių česnako
Druskos
Pipirų
1 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti:
Į puodą dedu 500g vištienos filė.
Prie vištienos filė keliauja nedidelis svogūnas, kelios skiltelės česnako, lauro lapeliai, žiupsnelis juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių, druskos.
Vištienos filė su prieskoniais užpilu vandeniu (vanduo turi apsemti vištieną).
Verdu ant vidutinės ugnies ~30min.
Išvirusią vištieną perkeliu į dubenį (sultinio neprireiks – jį pasiliksiu sriubai😉).
Dviejų šakučių pagalbą suplėšau filė į nedidelius gabalėlius (vištiena puikiai dalijasi plonomis juostelėmis).
Smulkiais kubeliais supjaustau 3-4 džiovintus pomidorus.
Smulkinti pomidorų kubeliai keliauja prie plėšytos vištienos.
Burokine tarka sutarkuoju ~150g sūrio.
Tarkuotą sūrį verčiu prie vištienos ir pomidorų.
Į bendrą dubenį dedu 4 šaukštus konservuotų kukurūzų.
Saują smulkintų šviežių petražolių.
Beriu šiek tiek druskos, pipirų, šaukštelį paprikos miltelių, šaukštelį česnako granulių.
Viską gerai sumaišau.
Pasiruoštu įdaru įdarysiu 8 tortilijas (19cm skersmens).
Dedu tortiliją ant lentelės, ant tortilijos dedu 2 šaukštus įdaro ir susuku suktinuką.
Taip paruošiu visas tortilijas (įdaro turi užtekti visiems 8 suktinukams).
Suktinukus perkeliu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Į dubenėlį įmušu kiaušinį, pilu šaukštą pieną – suplaku šakute.
Gautu plakiniu aptepu tortilijų suktinukus.
Sutarkuoju ~50g sūrio, sūriu apibarstau tortilijas.
Beriu džiovinto raudonėlio, šiek tiek sezamo sėklų.
Šaunu tortilijų suktinukus į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~15min – viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa suktinukai, paruošiu padažą.
Į dubenėlį dedu 3 šaukštus graikiško jogurto.
Įspaudžiu 2 skilteles česnako.
Beriu druskos, pipirų, pilu šaukštą citrinos sulčių ir šauktą alyvuogių aliejaus.
Viską gerai sumaišau – padažas paruoštas😊.
Iškepusius ir gražiai apskrudusius tortilijų suktinukus apibarstau smulkintomis petražolėmis.
Prie suktinukų puikiai tiko česnakinis jogurto padažas…
Skanaus.