Tortilijos su vištiena

Gaminimo laikas: 50 minučių

Labai gardūs ir greitai pagaminami tortilijų suktinukai su vištiena ir sūriu, puikiai tiks pietums ar vakarienei 😉…

Pabandykite, tikrai patiks!

Ingredientai

Reikės:

500g vištienos krūtinėlės

Nedidelio svogūno

Kelių skiltelių česnako

Lauro lapelių

Juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių

Druskos

Vandens

3-4 džiovintų pomidorų

200g sūrio

4 šaukštų konservuotų kukurūzų

Saujos šviežių petražolių

Druskos

Pipirų

Česnako granulių (1a/š)

Paprikos miltelių (1a/š)

8vnt tortilijų (19cm)

1 kiaušinio

1šaukšto pieno

Džiovinto raudonėlio

Sezamo sėklų

Padažui:

3 šaukštų graikiško jogurto

2 skiltelių česnako

Druskos

Pipirų

1 šaukšto citrinos sulčių

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti:

Į puodą dedu 500g vištienos filė.

Prie vištienos filė keliauja nedidelis svogūnas, kelios skiltelės česnako, lauro lapeliai, žiupsnelis juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių, druskos.

Vištienos filė su prieskoniais užpilu vandeniu (vanduo turi apsemti vištieną).

Verdu ant vidutinės ugnies ~30min.

Išvirusią vištieną perkeliu į dubenį (sultinio neprireiks – jį pasiliksiu sriubai😉).

Dviejų šakučių pagalbą suplėšau filė į nedidelius gabalėlius (vištiena puikiai dalijasi plonomis juostelėmis).

Smulkiais kubeliais supjaustau 3-4 džiovintus pomidorus.

Smulkinti pomidorų kubeliai keliauja prie plėšytos vištienos.

Burokine tarka sutarkuoju ~150g sūrio.

Tarkuotą sūrį verčiu prie vištienos ir pomidorų.

Į bendrą dubenį dedu 4 šaukštus konservuotų kukurūzų.

Saują smulkintų šviežių petražolių.

Beriu šiek tiek druskos, pipirų, šaukštelį paprikos miltelių, šaukštelį česnako granulių.

Viską gerai sumaišau.

Pasiruoštu įdaru įdarysiu 8 tortilijas (19cm skersmens).

Dedu tortiliją ant lentelės, ant tortilijos dedu 2 šaukštus įdaro ir susuku suktinuką.

Taip paruošiu visas tortilijas (įdaro turi užtekti visiems 8 suktinukams).

Suktinukus perkeliu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Į dubenėlį įmušu kiaušinį, pilu šaukštą pieną – suplaku šakute.

Gautu plakiniu aptepu tortilijų suktinukus.

Sutarkuoju ~50g sūrio, sūriu apibarstau tortilijas.

Beriu džiovinto raudonėlio, šiek tiek sezamo sėklų.

Šaunu tortilijų suktinukus į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~15min – viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa suktinukai, paruošiu padažą.

Į dubenėlį dedu 3 šaukštus graikiško jogurto.

Įspaudžiu 2 skilteles česnako.

Beriu druskos, pipirų, pilu šaukštą citrinos sulčių ir šauktą alyvuogių aliejaus.

Viską gerai sumaišau – padažas paruoštas😊.

Iškepusius ir gražiai apskrudusius tortilijų suktinukus apibarstau smulkintomis petražolėmis.

Prie suktinukų puikiai tiko česnakinis jogurto padažas…

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti