Tortilijų suktinukai orkaitėje

Labai skanūs, greitai ir lengvai pagaminami – Tortilijų suktinukai – kepti orkaitėje 👍
Mano tortilijos 20cm skersmens dydžio, bet gali būti ir didesnės 😉
Įdarui morką ir svogūną sutarkavau burokine tarka ir pakepinau su mėsa. Susuktus tortilijų suktinukus – kepiau kepimo skardelėje ant kepimo popieriaus!

Ingredientai

Reikės:

8vnt tortilijų (20cm skersmens)
500g maltos mėsos
180g morkos
150g svogūno
3 sk. česnako
druskos + pipirų
Saujelė petražolių
140g tarkuoto fermentinio sūrio įdarui
2v/š majonezo
1v/š kečupo
100g tarkuoto fermentinio sūrio ant tortilijų viršaus
Raudonėlio

Tortilijas patiekiau su šviežių daržovių salotomis 🥗
Siūlau pasigaminti ir Jums – šį skanų ir mūsų šeimoje – labai pamėgtą patiekalą. Jei dar negaminote 😉

Kaip gaminti:

Pasiruošiu įdarą:

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, dedu tarkuotą morką, tarkuotą svogūną (burokine tarka) ir 3 skilteles smulkinto česnako – kepinu ~5min (ant vidutinės ugnies).

Tuomet į keptuvę dedu 500g maltos mėsos (tinka kiauliena, vištiena, kalakutiena…), beriu druskos, pipirų – pamaišant kepinu ~15min (ant vidutinės ugnies).

Į keptuvę verčiu saują smulkintų petražolių – sumaišau – įdaras paruoštas!

Padažui:

Į dubenėlį dedu: 2 šaukštus majonezo, šaukštą kečupo – sumaišau – padažas paruoštas.

Sutarkuoju ~140g fermentinio sūrio.

Dabar jau galima sukti suktinukus 😉

Ant tortilijos (20cm skersmens) dedu 2 šaukštus mėsos įdaro, ant mėsos įdaro beriu saują tarkuoto sūrio, ant sūrio šaukštelį padažo – susuku suktinukus.

Tortilijų suktinukus sudedu į kepimo skardą (sudedu vieną prie kito).

Ant suktinukų beriu 100g tarkuoto sūrio, raudonėlio.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~20min (viršus apačia be vėjelio).

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti