Labai skanūs, greitai ir lengvai pagaminami – Tortilijų suktinukai – kepti orkaitėje 👍
Mano tortilijos 20cm skersmens dydžio, bet gali būti ir didesnės 😉
Įdarui morką ir svogūną sutarkavau burokine tarka ir pakepinau su mėsa. Susuktus tortilijų suktinukus – kepiau kepimo skardelėje ant kepimo popieriaus!
Reikės:
8vnt tortilijų (20cm skersmens)
500g maltos mėsos
180g morkos
150g svogūno
3 sk. česnako
druskos + pipirų
Saujelė petražolių
140g tarkuoto fermentinio sūrio įdarui
2v/š majonezo
1v/š kečupo
100g tarkuoto fermentinio sūrio ant tortilijų viršaus
Raudonėlio
Tortilijas patiekiau su šviežių daržovių salotomis 🥗
Siūlau pasigaminti ir Jums – šį skanų ir mūsų šeimoje – labai pamėgtą patiekalą. Jei dar negaminote 😉
Kaip gaminti:
Pasiruošiu įdarą:
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, dedu tarkuotą morką, tarkuotą svogūną (burokine tarka) ir 3 skilteles smulkinto česnako – kepinu ~5min (ant vidutinės ugnies).
Tuomet į keptuvę dedu 500g maltos mėsos (tinka kiauliena, vištiena, kalakutiena…), beriu druskos, pipirų – pamaišant kepinu ~15min (ant vidutinės ugnies).
Į keptuvę verčiu saują smulkintų petražolių – sumaišau – įdaras paruoštas!
Padažui:
Į dubenėlį dedu: 2 šaukštus majonezo, šaukštą kečupo – sumaišau – padažas paruoštas.
Sutarkuoju ~140g fermentinio sūrio.
Dabar jau galima sukti suktinukus 😉
Ant tortilijos (20cm skersmens) dedu 2 šaukštus mėsos įdaro, ant mėsos įdaro beriu saują tarkuoto sūrio, ant sūrio šaukštelį padažo – susuku suktinukus.
Tortilijų suktinukus sudedu į kepimo skardą (sudedu vieną prie kito).
Ant suktinukų beriu 100g tarkuoto sūrio, raudonėlio.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~20min (viršus apačia be vėjelio).
Skanaus!!!