Gaminimo laikas: 20 minučių be troškinimo

Labai gardus, šildantis, puikiai žiemos vakarienei (ir ne tik🙂) tinkantis patiekalas. Nuostabaus skonio triušienos troškinys su morkomis ir žirneliais. O ko geram troškiniui reikia? Aišku, kad kokybiškos, šviežios lapino puota triušienos!

Jei ir jūs norite tokios įsigyti – ieškokite Maxima parduotuvėse.

Turbūt nereikia priminti, kad triušiena yra viena vertingiausių iš mėsos rūšių! Lengvai virškinama ir įsisavinama, turtinga baltymų, B grupės vitaminų, geležies, kitų mikroelementų, o riebalų joje visai nedaug!

Tad, ar ne metas įtraukti daugiau patiekalų su triušiena į savo meniu 😉.

Ingredientai

Reikės:

1,3kg “Lapino puota” triušio

Druskos

Pipirų

Čiobrelių

Alyvuogių aliejaus

200g svogūnų

25g česnakų

200ml balto vyno

~500ml vandens

400g šaldytų morkų ir žirnelių mixo

Žalumynų

Rėmėjo ingredientai

Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:

“Lapino puota” ~1,3kg šviežias triušis

Maisto mėgėjos rėmėjas: UAB „Baltic Larus"

Kaip gaminti:

Triušieną nuplaunu, nusausinu ir supjaustau: nupjaunu galines šlauneles po to priekines. Tuomet nupjaunu šoninę mėsytę kartu su šonkauliais, šonkaulius išpjaunu. Nugarinę su kauliuku perpjaunu į 3dalis (pjaunu peiliu ir plaktuku, nes su peiliu sunku perpjauti). Štai turiu 9 gražius gabalėlius🙂.

Supjaustytą mėsą dedu į dubenį ir užpilu šaltu vandeniu. Palaikau ~1,5val, galima palaikyti ilgiau (šaldytuve per naktį). Likusių kauliukų neprireiks.

Vandenį nupilu, mėsą nusausinu ir sudedu ant lentelės.

Beriu druskos, pipirų, džiovinto čiobrelio.

Mėsos gabalėlius apverčiu ir prieskonių “dušą” pakartoju.

Į įkaitintą keptuvę pilu alyvuogių aliejaus.

Sudedu triušienos gabalėlius.

Kepsiu ~3min ant didesnės ugnies.

Po 3min mėsą apverčiu ir kepu dar 3min.

Apkepusią triušieną išimu iš keptuvės.

Į tą pačią keptuvę verčiu 200g kubeliais pjaustytų svogūnų ir 25g smulkintų česnakų.

Pamaišydama pakepinu ant didesnės ugnies ~3min.

Prie apkepusių svogūnų pilu 200ml balto vyno.

Kaitinu ant didesnės ugnies ~2-3min.

Grąžinu apkepusius triušienos gabalėlius į keptuvę.

Pilu ~500ml vandens (kad mėsytė būtų apsemta).

Uždengiu dangtį, troškinu ant silpnesnės ugnies ~1val 15min.

Tuomet į keptuvę keliauja 400g šaldytų morkų ir žirnelių mišinio.

Beriu dar šiek tiek druskos, pipirų.

Lengvai pamaišau.

Troškinu ~15-20min ant silpnesnės ugnies.

Viskas… Triušienos troškinys paruoštas!

Pagardinsiu troškinį žalumynais 😉.

Prie šio patiekalo puikiai tiks bulvių košė ar ryžiai.

Aš šį kartą viriau ryžius.

Nieko nelaukus kviečiu valgytojus ir ragaujame!!!

Labai gardu… Mėsytė minkšta, sultinga – labai labai…

Maistinga, gardu ir tikrai mažiau riebalų!

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti