Gaminimo laikas: 20 minučių be troškinimo
Labai gardus, šildantis, puikiai žiemos vakarienei (ir ne tik🙂) tinkantis patiekalas. Nuostabaus skonio triušienos troškinys su morkomis ir žirneliais. O ko geram troškiniui reikia? Aišku, kad kokybiškos, šviežios lapino puota triušienos!
Jei ir jūs norite tokios įsigyti – ieškokite Maxima parduotuvėse.
Turbūt nereikia priminti, kad triušiena yra viena vertingiausių iš mėsos rūšių! Lengvai virškinama ir įsisavinama, turtinga baltymų, B grupės vitaminų, geležies, kitų mikroelementų, o riebalų joje visai nedaug!
Tad, ar ne metas įtraukti daugiau patiekalų su triušiena į savo meniu 😉.
Reikės:
1,3kg “Lapino puota” triušio
Druskos
Pipirų
Čiobrelių
Alyvuogių aliejaus
200g svogūnų
25g česnakų
200ml balto vyno
~500ml vandens
400g šaldytų morkų ir žirnelių mixo
Žalumynų
Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:
“Lapino puota” ~1,3kg šviežias triušis
Kaip gaminti:
Triušieną nuplaunu, nusausinu ir supjaustau: nupjaunu galines šlauneles po to priekines. Tuomet nupjaunu šoninę mėsytę kartu su šonkauliais, šonkaulius išpjaunu. Nugarinę su kauliuku perpjaunu į 3dalis (pjaunu peiliu ir plaktuku, nes su peiliu sunku perpjauti). Štai turiu 9 gražius gabalėlius🙂.
Supjaustytą mėsą dedu į dubenį ir užpilu šaltu vandeniu. Palaikau ~1,5val, galima palaikyti ilgiau (šaldytuve per naktį). Likusių kauliukų neprireiks.
Vandenį nupilu, mėsą nusausinu ir sudedu ant lentelės.
Beriu druskos, pipirų, džiovinto čiobrelio.
Mėsos gabalėlius apverčiu ir prieskonių “dušą” pakartoju.
Į įkaitintą keptuvę pilu alyvuogių aliejaus.
Sudedu triušienos gabalėlius.
Kepsiu ~3min ant didesnės ugnies.
Po 3min mėsą apverčiu ir kepu dar 3min.
Apkepusią triušieną išimu iš keptuvės.
Į tą pačią keptuvę verčiu 200g kubeliais pjaustytų svogūnų ir 25g smulkintų česnakų.
Pamaišydama pakepinu ant didesnės ugnies ~3min.
Prie apkepusių svogūnų pilu 200ml balto vyno.
Kaitinu ant didesnės ugnies ~2-3min.
Grąžinu apkepusius triušienos gabalėlius į keptuvę.
Pilu ~500ml vandens (kad mėsytė būtų apsemta).
Uždengiu dangtį, troškinu ant silpnesnės ugnies ~1val 15min.
Tuomet į keptuvę keliauja 400g šaldytų morkų ir žirnelių mišinio.
Beriu dar šiek tiek druskos, pipirų.
Lengvai pamaišau.
Troškinu ~15-20min ant silpnesnės ugnies.
Viskas… Triušienos troškinys paruoštas!
Pagardinsiu troškinį žalumynais 😉.
Prie šio patiekalo puikiai tiks bulvių košė ar ryžiai.
Aš šį kartą viriau ryžius.
Nieko nelaukus kviečiu valgytojus ir ragaujame!!!
Labai gardu… Mėsytė minkšta, sultinga – labai labai…
Maistinga, gardu ir tikrai mažiau riebalų!
Skanaus.