Gaminimo laikas: 1 valanda
Juk būna taip, kad jau kaip užsimanai kokio patiekalo, tai negali nustoti galvoti, kol nepasigamini ir neprivalgai 😀. Mane kartais “apsėda” mintys apie troškintus raugintus kopūstus. Jum taip nebūna???
O mūsų organizmas tikrai dažnai pasako ar parodo, ko nori, tik reikia mokėti išgirsti 😊.
Tai klausau, gaminu ir su Jumis dalinuosi skaniu ir lengvai pagaminamu receptu!
!!! Jei nemėgstate pomidorų – nedėkite!
!!! Jei kopūstai labai rūgštūs juos reikia perplauti vandeniu 😉
Reikės:
1 kg raugintų kopūstų
1 morkos
1 svogūno
1 šaukštelio kmynų
0,5 šaukštelio čiobrelio
1 šaukšto cukraus
250ml vandens
Skardinės konservuotų smulkintų pomidorų be odelės (400g)
350g rūkytų dešrelių (karšto rūkymo)
Kaip gaminti:
Kubeliais supjaustau vieną svogūną, burokine tarka sutarkuoju vieną didesnę morką.
Į įkaitintą puodą (kuriame troškinsiu kopūstus) pilu šiek tiek aliejaus, verčiu smulkintas daržoves.
Beriu šaukštelį kmynų, 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių – vis pamaišydama kepinu ~5min ant vidutinės ugnies.
Tuomet į puodą verčiu 1kg raugintų kopūstų (mano rauginti kopūstai nėra rūgštūs, todėl jų neploviau, jei rauginti kopūstai rūgštūs, reikėtų perplauti juos vandeniu).
Kopūstus užpilu 250ml vandens.
Beriu šaukštą cukraus – sumaišau.
Skardinė smulkintų konservuotų pomidorų keliauja į puodą prie kopūstų – viską sumaišau.
Kuomet puodas užverda – ugnį sumažinu, uždengiu dangtį ir troškinu ~50min ant silpnos ugnies.
Jei pomidorų nemėgstate ar pamiršote nusipirkti – nedėkite visai – gardu ir be pomidorų 😉.
Kuomet kopūstai pasitroškina (po 50min) į puodą verčiu 350g pjaustytų karšto rūkymo dešrelių – sumaišau.
Puodą uždengiu ir troškinu dar ~10min.
Patiekalas paruoštas!!!
Prie šių troškintų kopūstų visuomet išverdu bulvių – labai tinka!!!
Gaminantiems skanaus 😊.
2 komentarai
Puikus receptas! 💚✨️
Ačiū 😉