Troškinti rauginti kopūstai

Gaminimo laikas: 1 valanda

Juk būna taip, kad jau kaip užsimanai kokio patiekalo, tai negali nustoti galvoti, kol nepasigamini ir neprivalgai 😀. Mane kartais “apsėda” mintys apie troškintus raugintus kopūstus. Jum taip nebūna???

O mūsų organizmas tikrai dažnai pasako ar parodo, ko nori, tik reikia mokėti išgirsti 😊.

Tai klausau, gaminu ir su Jumis dalinuosi skaniu ir lengvai pagaminamu receptu!

!!! Jei nemėgstate pomidorų – nedėkite!

!!! Jei kopūstai labai rūgštūs juos reikia perplauti vandeniu 😉

Ingredientai

Reikės:

1 kg raugintų kopūstų

1 morkos

1 svogūno

1 šaukštelio kmynų

0,5 šaukštelio čiobrelio

1 šaukšto cukraus

250ml vandens

Skardinės konservuotų smulkintų pomidorų be odelės (400g)

350g rūkytų dešrelių (karšto rūkymo)

Kaip gaminti:

Kubeliais supjaustau vieną svogūną, burokine tarka sutarkuoju vieną didesnę morką.

Į įkaitintą puodą (kuriame troškinsiu kopūstus) pilu šiek tiek aliejaus, verčiu smulkintas daržoves.

Beriu šaukštelį kmynų, 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių – vis pamaišydama kepinu ~5min ant vidutinės ugnies.

Tuomet į puodą verčiu 1kg raugintų kopūstų (mano rauginti kopūstai nėra rūgštūs, todėl jų neploviau, jei rauginti kopūstai rūgštūs, reikėtų perplauti juos vandeniu).

Kopūstus užpilu 250ml vandens.

Beriu šaukštą cukraus – sumaišau.

Skardinė smulkintų konservuotų pomidorų keliauja į puodą prie kopūstų – viską sumaišau.

Kuomet puodas užverda – ugnį sumažinu, uždengiu dangtį ir troškinu ~50min ant silpnos ugnies.

Jei pomidorų nemėgstate ar pamiršote nusipirkti – nedėkite visai – gardu ir be pomidorų 😉.

Kuomet kopūstai pasitroškina (po 50min) į puodą verčiu 350g pjaustytų karšto rūkymo dešrelių – sumaišau.

Puodą uždengiu ir troškinu dar ~10min.

Patiekalas paruoštas!!!

Prie šių troškintų kopūstų visuomet išverdu bulvių – labai tinka!!!

Gaminantiems skanaus 😊.

2 komentarai
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti