Sluoksniuota tuno mišrainė 😉
Labai skani, gaivaus skonio – paprastai ir greitai pagaminama!!! Ir jau tikrai niekada neatsibostanti 😊. Gaminu šią mišrainę labai dažnai ir jokios progos nelaukiu!

Paruoštą mišrainę reikėtų šaldytuve palaikyti ~2val, bet tai nebūtina! Aš dažniausiai pagaminu šią mišrainę-salotas vakare, uždengiu maistine plėvele ir nakčiai dedu į šaldytuvą. Per naktį pastovėjusi šaldytuve, mišrainė būna dar gardesnė – visi skoniai “susidraugauja” ir ryte nereikia sukti galvos dėl pusryčių!

Ingredientai

Reikės:

160g tuno konservų (savose sultyse)
200g šviežio agurko
150g virtų morkų
3-4 v/š majonezo
3 kietai virtų kiaušinių
80g svogūnų laiškų
Indo 14x21cm arba kitokio 😉

Kaip gaminti:

Išverdu ~ 150g morkų. Išvirusias morkas nusunkiu ir atvėsinu.

Atvėsintas morkas nulupu ir supjaustau kubeliais – atidedu į šalį.

Kietai išverdu 3 kiaušinius ir užpilu šaltu vandeniu. Kai kiaušiniai atvėsta nulupu juos ir atidedu į šalį.

Mišrainę gaminu į 14x21cm dydžio stiklinį indą.

Nuo 160g tuno konservų nupilu sultį ir žuvį suverčiu į stiklinį indą.

Šakute tolygiai paskirstau tuną indo dugne.

Ant tuno verčiu pjaustytas virtas morkas – paskirstau per visą indą.

Kubeliais supjaustau ~200g šviežio agurko.

Supjaustytą agurką dedu į indą ant morkų – tolygiai paskirstau.

Ant agurko sutarkuoju 3 kietai virtus kiaušinius. Tarkuotus kiaušinius išlyginu.

3-4 šaukštais majonezo aptepu sutarkuotus kiaušinius (galima naudoti konditerinį maišelį, kad lengviau būtų paskirstyti majonezą ant viso paviršiaus – bet visai nebūtina).

Supjaustau ~80g svogūnų laiškų.

Svogūnų laiškus beriu ant mišrainės paviršiaus – sulyginu šakute – jei reikia.

Salotos paruoštos!

Galima valgyti iš karto, bet geriau kelias valandas leisti mišrainei pailsėti šaldytuve!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti