Sluoksniuota tuno mišrainė 😉
Labai skani, gaivaus skonio – paprastai ir greitai pagaminama!!! Ir jau tikrai niekada neatsibostanti 😊. Gaminu šią mišrainę labai dažnai ir jokios progos nelaukiu!
Paruoštą mišrainę reikėtų šaldytuve palaikyti ~2val, bet tai nebūtina! Aš dažniausiai pagaminu šią mišrainę-salotas vakare, uždengiu maistine plėvele ir nakčiai dedu į šaldytuvą. Per naktį pastovėjusi šaldytuve, mišrainė būna dar gardesnė – visi skoniai “susidraugauja” ir ryte nereikia sukti galvos dėl pusryčių!
Reikės:
160g tuno konservų (savose sultyse)
200g šviežio agurko
150g virtų morkų
3-4 v/š majonezo
3 kietai virtų kiaušinių
80g svogūnų laiškų
Indo 14x21cm arba kitokio 😉
Kaip gaminti:
Išverdu ~ 150g morkų. Išvirusias morkas nusunkiu ir atvėsinu.
Atvėsintas morkas nulupu ir supjaustau kubeliais – atidedu į šalį.
Kietai išverdu 3 kiaušinius ir užpilu šaltu vandeniu. Kai kiaušiniai atvėsta nulupu juos ir atidedu į šalį.
Mišrainę gaminu į 14x21cm dydžio stiklinį indą.
Nuo 160g tuno konservų nupilu sultį ir žuvį suverčiu į stiklinį indą.
Šakute tolygiai paskirstau tuną indo dugne.
Ant tuno verčiu pjaustytas virtas morkas – paskirstau per visą indą.
Kubeliais supjaustau ~200g šviežio agurko.
Supjaustytą agurką dedu į indą ant morkų – tolygiai paskirstau.
Ant agurko sutarkuoju 3 kietai virtus kiaušinius. Tarkuotus kiaušinius išlyginu.
3-4 šaukštais majonezo aptepu sutarkuotus kiaušinius (galima naudoti konditerinį maišelį, kad lengviau būtų paskirstyti majonezą ant viso paviršiaus – bet visai nebūtina).
Supjaustau ~80g svogūnų laiškų.
Svogūnų laiškus beriu ant mišrainės paviršiaus – sulyginu šakute – jei reikia.
Salotos paruoštos!
Galima valgyti iš karto, bet geriau kelias valandas leisti mišrainei pailsėti šaldytuve!
Skanaus 😉