Gaminimo laikas: 15 minučių

Greitai pagaminamos, gaivios, bet sočios tuno salotos su pupelėm, obuoliu ir kepta duona. Labai gardu!!!

Salotos puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventei, o gal artėjančioms Šv. Kūčioms dar nenusprendėte, ką gaminsite 😉? Tuomet čiupkite receptą!

Ingredientai

Reikės:

4 riekelių duonos

Skardinės konservuotų pupelių (400ml)

140g tuno konservų

50g mėlynojo svogūno

150g agurko

250g obuolių

Šiek tiek citrinos sulčių

150g agurko

50g kepintų saulėgrąžų

Alyvuogių aliejaus

Druskos

Pipirų

Krapų

Kaip gaminti:

4 riekeles duonos supjaustau nedideliais kubeliais.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir verčiu duonos kubelius.

Pjaustytą duoną pašlakstau alyvuogių aliejumi (gausiau), beriu druskos, pipirų.

Kepsiu duonelę įkaitintoje 200C orkaitėje ~5min – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusius duonos kubelius – atvėsinu.

Atidarau skardinę tuno (savo sultyse).

Nupilu skystį.

Tuno gabalėlius verčiu į dubenį, kuriame gaminsiu salotas.

Skardinę pupelių (400ml) atidarau, nupilu skystį.

Pupeles perplaunu vandeniu, jei reikia ir verčiu prie tuno.

Kubeliais supjaustau ~250g obuolių (odelės nulupti nereikia).

Pjaustytus obuolius dedu į bendrą dubenį.

Ant pjaustytų obuolių užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių ~1 šaukštą.

Kubeliais supjaustau ~50g mėlynojo svogūno.

Pjaustytas svogūnas keliauja į dubenį su visais kitais gardumynais.

Šiaudeliais supjaustau ~150g agurko.

Agurko šiaudelius verčiu į bendrą dubenį.

Beriu ~50g kepintų saulėgrąžų😉.

Viską apibarstau druska, pipirais.

Užpilu 3-4 šaukštus alyvuogių aliejaus.

Viską gerai sumaišau.

Salotas papuošiu kepintais duonos kubeliais – kubelius tolygiai paskirstau ant salotų paviršiaus.

Beriu saujelę smulkintų šviežių ar šaldytų krapų.

Salotos paruoštos!!!

O dabar bėgte ragauti😀…

Skanaus…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti