Užkandėlės… Užkandukai… Kuo jų daugiau, tuo gražiau, įdomiau ir spalvingiau mūsų vaišių stalas atrodo

Spalvinga ir labai gardi užkandėlė – puikiai tinkanti šventiniam stalui, o gal draugų kompanijai pavaišinti. Šis puikus ir greitai paruošiamas silkės užkandis su avokadu ir keptu pomidoru nudžiugins ne tik savo skoniu, bet ir puikia išvaizda

Pagaminti labai paprasta ir nesudėtinga! Pagrindui orkaitėje paskrudinau baltą sumuštinių duonelę. Avokadų užtepėlę pagardinau druska pipirais ir citrinos sultimis. Rinkitės gerai sunokusius avokadus, tuomet avokadų užtepėlė bus tobula. O švelnus kepto pomidoro skonis labai dera prie avokado ir silkės.

Beje ši užkanėlė labai tiktų ir Kūčių vakarienei

Ingredientai

Reikės:

  • Sumuštinių duonos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Picos prieskonių
  • Avokadų
  • Druskos
  • Pipirų
  • Citrinos sulčių
  • Pomidorų
  • Silkės
  • Petražolių

Produktų kiekiai priklauso nuo valgytojų skaičiaus

Kaip gaminti:

Sumuštinių duonelę pašlaktau alyvuogių aliejumi, beriu picos prieskonių. Supjaustau į keturias dalis. Kepu įkaitintoje 200C orkaitėje ~5min.

Avokadus pjaunu pusiau ir supjaustau kubeliais. Supjaustytus avokadus dedu į dubenėlį, pašlakstau citrinos sultimis, beriu druskos, pipirų ir sutrinu šakute – bus „košelė“.

Pomidorus supjaustau ~5mm riekelėmis. Į keptuvę pilu šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepu pomidorų riekeles po 1 min iš avbiejų pusių (ant didesnės ugnies).

Silkę supjaustau maždaus centimetro pločio riekelėmis.

Ant skrudintos duonelės dedu po šaukštelį avokadų užtepėlės, kepto pomidoro riekelę, gabalėlį silkės ir papuošiu petražolės lapeliu.

Užkandėlė pagaminta!

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti