Gaminimo laikas: 10 minučių
Greitai ir lengvai pagaminama skumbrės užtepėlė.
Puikus pasirinkimas pusryčiams ar sotesniam užkandžiui 😉. Ir nebūtinai kasdienai – šis užkandis gali drąsiai pretenduoti į vietą ant Jūsų šventinio stalo!
Reikės:
Mėgstamos duonos
Nedidelės karšto rūkymo skumbrės
Skardinės 400g konservuotų žirnelių ir morkų mišinio
Nedidelio mėlynojo svogūno
Citrinpipirių
2 šaukštų majonezo
Petražolių
Kaip gaminti:
Nedidelę karšto rūkymo skumbrę susmulkinu nedideliais gabalėliais. Iš pradžių pašalinu odelę, po to, nuėmusi žuvies mėsą nuo kaulų, susmulkinu ją rankomis tiesiai į dubenį.
Nuo 400g skardinės konservuotų žirnelių ir morkų nupilu skystį. Žirnelius ir morkas verčiu prie žuvies.
Skysčio neprireiks 😉
Smulkiais kubeliais supjaustau nedidelį mėlynąjį svogūną, dedu jį prie žuvies ir daržovių.
Beriu šiek tiek citrinpipirių.
Du šaukštai majonezo keliauja į bendrą dubenį – viską gerai sumaišau.
Tepu užtepėlę ant juodos grūdų duonos – man taip skaniausia.
Ant viršaus beriu šiek tiek smulkintų petražolių 😉.
Sumuštinis paruoštas!
Jei nemėgstate juodos duonos, rinkitės ir valgykite su tokia duona ar skrebučiu, koks Jums patinka labiausiai 😊.
O jei ruošite užkandžius šventiniam stalui, galima užkandžių krepšelių nusipirkti ar išsikepti iš sluoksniuotos tešlos.
Fantazijai ribų nėra!
Skanaus!!!