Varškės apkepas su cukinija

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Turbūt nesuklysiu pasakydama, kad daugelis mėgsta varškės apkepą 😊.

Mūsų namuose varškės apkepas kepamas tikrai dažnai! Kiekvieną kartą noriu iškepti vis kitokio skonio. Tad prisigalvoju įvairių priedų, pagardinimų 😉.

O šį kartą kepiau tradicinį varškės apkepą su manų kruopomis tik įmaišiau tarkuotos cukinijos. Mmmm… buvo labai gardu – ir niekas net nepastebėjo, kad apkepas buvo su cukinija 😃.

Ingredientai

Reikės:

400g cukinijos

0,5 šaukštelio druskos

800g varškės 9%

100g cukraus

80g manų kruopų

1 šaukštelio vanilinio cukraus

4 kiaušinių

30g sviesto

Cukraus pudros (nebūtinai)

Kaip gaminti:

Burokine tarka sutarkuoju ~400g cukinijos. Cukinijos spalva visai nesvarbi, bet aš rinkausi geltoną cukiniją, nes mano sūnus priešiškai nusiteikęs cukinijų atžvilgiu. Tad įdėjau geltoną ir niekas nepastebėjo, kad valgė apkepą su cukinija 😊.

Ant tarkuotos cukinijos beriu 0,5 šaukštelio druskos.

Cukiniją sumaišau su druska ir palieku ~10min pailsėti.

Į kitą dubenį verčiu 800g varškės 9%.

Beriu 100g cukraus, 80g manų kruopų, šaukštelį vanilinio cukraus.

Įmušu 4 kiaušinius.

Per 10min dubenyje su sutarkuota cukinija atsirado skysčio. Nusunkiu skystį nuo cukinijos.

Nusunktą cukiniją dedu į dubenį su varške ir kitais “reikalais”.

O dabar imu blenderį ir sutrinu varškę, kiaušinius, cukiniją ir kt. iki vientisos masės.

Bus tiršta masė 😉.

Į kepimo indą 26cm skersmens įtiesiu kepimo popierių.

Verčiu visą varškės masę.

Mantele sulyginu paviršių.

Nedideliais gabalėliais supjaustau 30g sviesto.

Sviesto gabalėlius tolygiai išdėlioju – įspaudžiu į būsimo apkepo paviršių.

Kepsiu įkaitintoje 190C orkaitėje ~1val – viršus apačia be vėjelio.

Po valandos orkaitę išjungiu ir palieku apkepą dar kokias 10min pailsėti orkaitėje (nebūtinai).

Tuomet traukiu apkepą lauk iš orkaitės.

Apkepas šiek tiek susės, bet taip ir turi būti – nieko baisaus.

Perkeliu apkepą (su kepimo popieriumi) į lėkštę ar ant lentelės.

Apibarstau paviršių cukraus pudra (nebūtinai) 😉.

Metas ragauti…

Skanu…Kvapnu…

O su kuo valgyti skonio reikalas: su uogiene, grietine, jogurtu, šviežiomis ar trintomis uogomis!!!

Skanaus…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti