Varškės apkepas su makaronais

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Dar vienas puikus varškės apkepo receptas – varškės apkepas su makaronais…

Labai gardu, o pagaminti visai paprasta 😉.

Tad jei dar nekepėte varškės apkepo su makaronais – kviečiu pasigaminti!

Ingredientai

Reikės:

1kg varškės 9%

100g smulkių makaronų (nevirtų)

3 šaukštų cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

Šiek tiek druskos

5 kiaušiniai

3 šaukštų graikiško jogurto

Cukraus pudros (nebūtinai)

Kaip gaminti:

Į didesnį dubenį verčiu ~1kg varškės 9%.

5 kiaušinių baltymus atskirsiu nuo trynių. Trynius dedu į dubenį su varške, o baltymus sudėsiu į atskirą dubenėlį, kuriame išplaksiu.

Prie varškės ir trynių dedu 3 šaukštus cukraus.

Beriu šaukštelį vanilinio cukraus, šiek tiek druskos.

Dedu dar 3 šaukštus graikiško jogurto.

Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.

Tuomet į sutrintą masę verčiu 100g nevirtų smulkių makaronų.

Sumaišau makaronus su varškės mase.

Mikseriu išplaku baltymus iki purumo – užtrukau ~2min.

Kelis šaukštus išplaktų baltymų dedu prie varškės masės ir sumaišau. Tuomet dedu dar kelis šaukštus baltymų masės ir vėl sumaišau. Taip neskubėdama sujungiu abi mases.

Apkepo tešla paruošta 😉.

Į kepimo indą 26cm skersmens įtiesiu kepimo popierių.

Visą paruoštą varškės masę verčiu į kepimo indą.

Sulyginu paviršių mentele.

Kepsiu įkaitintoje 190C orkaitėje ~1val. Viršus apačia be vėjelio.

Iškepusį ir gražiai įrudusį apkepą traukiu lauk iš orkaitės.

Apkepas bus stipriai iškilęs ir šiek tiek “susės”, bet taip ir turi būti.

Iškeptą apkepą apibarstau cukraus pudrą (nebūtinai, bet man taip gražiau 😉).

Viskas… Belieka pjaustyti dėti į lėkštes ir ragauti…

Valgėme su grietine ir klevų sirupu, vaikai valgė su uogiene – bet čia jau skonio reikalas su kuo valgyti.

Galiu pasakyti, kad nesitikėjau, jog bus taip gardu…

Gaminantiems SKANAUS!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti