Varškės apkepas su obuoliais

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Ar ragavote varškės apkepą su obuoliais ir bolivine balanda?

Jei ne siūlau nieko nelaukti – išsikepti ir paragauti!!!

Pats laikas prisijaukinti bolivinės balandos (kynva) sėklas, kurios pasižymi beveik idealia aminorūgščių proporcija, dideliu kalcio ir geležies kiekiu 👍.

Ingredientai

Reikės:

500g varškės 9%

2 šaukštų cukraus (jei mėgstate saldžiau dėkite daugiau)

Šiek tiek druskos

3 kiaušinių

2 šaukštų graikiško jogurto

50g bolivinės balandos (kynva)

250g obuolių

2 šaukštų citrinos sulčių

20g sviesto

Kepimo formos 11x30cm

Kaip gaminti:

Nulupu ir burokine tarka į dubenėlį sutarkuoju 2 saldesnius obuolius ~250g.

Ant obuolių išspaudžiu ~ 2 šaukštus citrinos sulčių.

Obuolius sumaišau su citrinos sultimis (kad mažiau pakeistų spalvą).

Į kitą didesnį dubenį verčiu 500g varškės 9%.

Beriu 2 šaukštus cukraus ir šiek tiek druskos.

Įmušu 3 kiaušinius.

Dedu 2 šaukštus graikiško jogurto.

Verčiu 50g bolivinės balandos (kynvos).

Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės 😉.

Tuomet į varškės masę verčiu takuotus obuolius.

Gerai sumaišau tarkuotus obuolius su varškės mase.

Apkepo tešla paruošta!

Į kepimo formą (11x30cm dydžio) įtiesiu kepimo popierių. Kepimo formą ar indą galima rinktis kitokį – aš šį kartą pasirinkau tokį…

Verčiu visą varškės masę į paruoštą kepimo formą.

Sulyginu paviršių.

Dubenėlyje išlydau ~20g sviesto.

Lydytu sviestu aptepu būsimo apkepo paviršių.

Kepsiu apkepą įkaitintoje 190C orkaitėje ~1val – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusį apkepą galima iš karto traukti lauk iš orkaitės ir šiek tiek palaukus ragauti – aš taip ir padariau.

O jei turite daugiau laiko apkepui iškepus, praverkite orkaitės dureles, palaukite 5-10min, tuomet išimkite iš orkaitės ir ragaukite 😊.

Kuo pagardinti su kuo derinti šį apkepą – skonio reikalas. Mes valgėme, kaip tradicinį varškės pakepą – su graikišku jogurtu ir uogiene. Tikrai puikiai tiks šviežios uogos ar vaisiai, grietinė…

O atvėsęs apkepas gardus ir vienas 😋.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti