Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Ar ragavote varškės apkepą su obuoliais ir bolivine balanda?
Jei ne siūlau nieko nelaukti – išsikepti ir paragauti!!!
Pats laikas prisijaukinti bolivinės balandos (kynva) sėklas, kurios pasižymi beveik idealia aminorūgščių proporcija, dideliu kalcio ir geležies kiekiu 👍.
Reikės:
500g varškės 9%
2 šaukštų cukraus (jei mėgstate saldžiau dėkite daugiau)
Šiek tiek druskos
3 kiaušinių
2 šaukštų graikiško jogurto
50g bolivinės balandos (kynva)
250g obuolių
2 šaukštų citrinos sulčių
20g sviesto
Kepimo formos 11x30cm
Kaip gaminti:
Nulupu ir burokine tarka į dubenėlį sutarkuoju 2 saldesnius obuolius ~250g.
Ant obuolių išspaudžiu ~ 2 šaukštus citrinos sulčių.
Obuolius sumaišau su citrinos sultimis (kad mažiau pakeistų spalvą).
Į kitą didesnį dubenį verčiu 500g varškės 9%.
Beriu 2 šaukštus cukraus ir šiek tiek druskos.
Įmušu 3 kiaušinius.
Dedu 2 šaukštus graikiško jogurto.
Verčiu 50g bolivinės balandos (kynvos).
Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės 😉.
Tuomet į varškės masę verčiu takuotus obuolius.
Gerai sumaišau tarkuotus obuolius su varškės mase.
Apkepo tešla paruošta!
Į kepimo formą (11x30cm dydžio) įtiesiu kepimo popierių. Kepimo formą ar indą galima rinktis kitokį – aš šį kartą pasirinkau tokį…
Verčiu visą varškės masę į paruoštą kepimo formą.
Sulyginu paviršių.
Dubenėlyje išlydau ~20g sviesto.
Lydytu sviestu aptepu būsimo apkepo paviršių.
Kepsiu apkepą įkaitintoje 190C orkaitėje ~1val – viršus apačia be vėjelio.
Iškepusį apkepą galima iš karto traukti lauk iš orkaitės ir šiek tiek palaukus ragauti – aš taip ir padariau.
O jei turite daugiau laiko apkepui iškepus, praverkite orkaitės dureles, palaukite 5-10min, tuomet išimkite iš orkaitės ir ragaukite 😊.
Kuo pagardinti su kuo derinti šį apkepą – skonio reikalas. Mes valgėme, kaip tradicinį varškės pakepą – su graikišku jogurtu ir uogiene. Tikrai puikiai tiks šviežios uogos ar vaisiai, grietinė…
O atvėsęs apkepas gardus ir vienas 😋.
Skanaus!!!