Gaminimo laikas: 10 minučių
Reikės:
Suktinukui su šonine:
Tortilijos 24cm skersmens
1v/š tepamo varškės sūrio
~50g šoninės k/r
1 marinuoto agurko
Suktinukui su tunu:
Tortilijos 24cm skersmens
1v/š tepamo varškės sūrio
šviežio agurko ~40g
tuno konservų
Sumuštinių smeigtukų
Kaip gaminti:
Ant tortilijos lakšto (28cm skersmens) dedu šaukštą tepamojo varškės sūrelio.
Sūreliu aptepu visą tortilijos lakštą.
Ant sūreliu ištepto lakšto dedu dvi plačias ir plonas riekeles šoninės k/š ~50g (šoninės riekelės didelės, uždengia beveik visą tortilijos lakštą).
Plonomis juostelėmis supjaustau 1-2 marinuotus agurkėlius (priklausomai nuo dydžio).
Supjaustytas marinuotų agurkėlių juosteles išdėlioju ant šoninės.
Spaudžiant susuku suktinuką.
Paruoštą suktinuką suvynioju į maistinę plėvelę ir dedu į šaldytuvą.
Paruošiu kitą suktinuką su tunu.
Plonomis juostelėmis pjaustau šviežią agurką (pjausčiau su daržovių skustuku).
Tortilijos lakštą (28cm) aptepu šaukštu tepamojo varškės sūrelio.
Ant sūreliu aptepto tortilijos lakšto išdėlioju pjaustytas plonas agurko juosteles (agurko juosteles dedu ant viso paviršiaus).
40g konservuoto tuno dedu ant agurko juostelių.
Susuku suktinuką.
Paruoštą suktinuką suvynioju į maistinę plėvelę ir dedu į šaldytuvą.
Suktinukus laikau šaldytuve 1-2val (galima ir ilgiau).
Tuomet išvynioju iš maistinės plėvelė ir supjaustau norimo dydžio gabalėliais.
Kad būtų lengviau paimti, kiekvieną suktinuko gabalėlį susmeigiau mediniu pagaliuku.
Paruoštus suktinukus sudėjau į lėkštę ir pabarsčiau šviežių žalumynų.
Skanaus 😉